Baby (1)

Susan beviel op vakantie: ‘Ik wist niet dat ik zwanger was’

Susan kreeg tien jaar geleden te horen dat ze onvruchtbaar was. Tenminste, dat dacht ze. Op vakantie ontdekte ze namelijk zwanger te zijn.

Op vakantie

Susan (42): “Het was de zomer van drie jaar geleden: ik was op vakantie met mijn vriend Jerry op Gran Canaria. Ik ben niet slank, nooit geweest ook, en Jerry is de eerste man in mijn leven die me mooi vindt hoe ik ben, met al mijn extra kilo’s. Voor het eerst durfde ik in bikini naar het strand. We hadden een topvakantie en aten elke dag in het restaurantje onder ons hotel.”

Buikkrampen

“Het eten was goed, de sfeer top, dus waarom iets anders proberen? Dani, de restauranteigenaar, deed zijn best om ons steeds iets bijzonders voor te schotelen. Op een avond was het iets met vis, en eigenlijk hou ik daar niet zo van, maar ik wilde Dani niet teleurstellen en at mijn bord leeg. Vlak na het toetje voelde ik mijn buik borrelen. En toen kreeg ik kramp. Ik dacht dat het de vis was: misschien moest mijn lichaam eraan wennen… Jerry had nergens last van. Al snel werd de kramp ondraaglijk en terug in ons hotel hield ik het niet meer.”

Lees ook: ‘Mijn baby werd geboren bij hectometerpaal 122,2’

Naar het ziekenhuis

“Er was een soort verpleegster aanwezig en die drukte wat op mijn buik, maar wist het ook niet. Ze adviseerde me m’n bed in te duiken. Toen ik het in onze kamer uitschreeuwde van de pijn, besloot Jerry me naar het ziekenhuis te brengen. De arts daar vroeg naar onze kinderwens. Ik legde uit dat ik na een abortus tien jaar geleden onvruchtbaar was geworden, dat hadden de artsen me toen verteld.”

Een verrassing

“Ik zal nooit vergeten hoe de Spaanse arts in gebrekkig Engels zei: ‘Wat een slechte dokters zijn dat dan.’ Hij vertelde me dat ik niet alleen zwanger was, maar dat de kramp die ik voelde, weeën waren. Ik stond op het punt te bevallen! We hadden geen tijd om aan het idee te wennen, want in no time werd Bente geboren: onze prachtige, kerngezonde dochter. Het was nog een gedoe om haar papieren te regelen voor de terugreis, maar na de eerste schrik waren we de gelukkigste ouders op aarde. Wat een verrassing!”

Lees ook: Sabine: ‘Toen ik mijn kinderwens losliet, werd ik zwanger’

Foto: Getty Images