Recept voor caprese croissantjes van Laura's Bakery

Recept voor caprese croissantjes van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: caprese croissantjes.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: caprese croissantjes.

Voor 6 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 12 minuten

Ingrediënten

– 1 blik croissantdeeg
– 4-6 el pesto
– 12 zongedroogde tomaten
– 2 handjes mozzarella, geraspt
– Extra nodig: bakplaat met bakpapier
– ei voor insmeren

Ook lekker: broodjes met spek en ei van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Rol het deeg uit en volg de snijlijnen om er 6 driehoeken van te maken. Smeer het deeg in met pesto.
2. Snijd de tomaten fijn en verdeel deze met de mozzarella over het deeg.
3. Rol het deeg op tot croissants en leg op de bakplaat.
4. Smeer ze in met het geklutste eitje en strooi er eventueel nog wat extra kaas over.
5. Bak de caprese croissantjes in 12 minuten op 200 graden.

Tip: ik vul mijn croissantjes meestal met een hartige vulling, maar zoet is ook heerlijk. Zo maakte ik zelfs eens cheesecake croissants!
Bewaren: goed verpakt 2-3 dagen houdbaar

Probeer ook eens soda bread met cheddar en chorizo