Culinair

Recept voor broodjes met spek en ei van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: broodjes met spek en ei.

Recept voor 4 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 + 15 minuten

Ingrediënten

• 4 afbak­broodjes
• 4 plakjes spek
• handje geraspte kaas
• 4 eieren
• Italiaanse kruiden.
Extra nodig:
• bakplaat met bakpapier
• aluminiumfolie

Ook lekker: recept voor lange vingers met chocolade

Aan de slag

1. Snijd de bovenkant van de broodjes en hol deze uit, zorg ervoor dat je geen gat maakt in de bodem. Bekleed de binnenkant met een plakje spek.
2. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem en breek dan een ei boven elk broodje. Strooi er nog wat kaas, zout, peper en Italiaans kruiden overheen.
3. Bak de broodjes in 10-15 minuten op 200ºC in de heteluchtoven tot ze mooi goudbruin zijn. Dek de broodjes daarna af met aluminiumfolie en bak ze nog 10-15 minuten, zodat het ei kan stollen zonder dat je broodjes te donker worden. Serveer meteen.

Probeer ook eens de gevulde koeken van Laura’s Bakery

Foto: Laura Kieft

Reageer op dit artikel