Placeholder

Recept voor spaghetti met kip & prei

Zit je wat krap met geld? Dan is dit budgetrecept het perfecte gerecht voor vanavond! Lekker met blauwaderkaas! Hmmmmm…

Zit je wat krap met geld? Dan is dit budgetrecept het perfecte gerecht voor vanavond! Lekker met blauwaderkaas! Hmmmmm…

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 800 g prei, in ringen
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 100 g blauwaderkaas, verkruimeld
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  3. Bak de kipblokjes bruin.
  4. Voeg de prei toe en bak in 5 min. zacht.
  5. Schep er de crème fraîche met de kaas en de rozemarijn door.
  6. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.
  7. Schep de spaghetti door de prei en voeg een wat kookvocht toe zodat een smeuïge pasta ontstaat.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Variatietip: Risotto met kip & prei

  1. Bak met de kip en de prei, 300 g risotto (rijst) mee tot de rijstkorrels glanzen.
  2. Voeg 1L kippenbouillon (van tablet) in 2-3 porties toe en laat de rijst de bouillon op laag vuur opnemen.
  3. Kook de risotto zo in 15-20 min. gaar.
  4. Neem de pan van het vuur en roer er de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn en zout en peper naar smaak door.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.