Thuis

Zo stel je het perfecte boodschappenlijstje samen

In elke budgetlijst komt hij voor: doe één keer per week boodschappen in plaats van elke dag. Ben je dit niet gewend, dan is het handig om een plan van aanpak te hebben.

Het geheim om niks te vergeten voor de weekboodschappen is heel simpel: maak een boodschappenlijstje! Hoe je deze het beste opstelt, vertelt Vriendin je:

Je hebt nodig:

  • Pen en papier
  • Eventueel een laptop/computer met internet
  1. Maak het lijstje in de keuken, waar je de voorraad makkelijk kunt checken.
  2. Kijk wat de versaanbiedingen zijn in jouw supermarkt. Vaak ga je naar één winkel, zodat je niet met alle boodschappen rond hoeft te zeulen. Check van tevoren welke groenten, fruit, kaas en vlees in de aanbieding zijn en schrijf op je lijstje welke van deze je graag lust.
  3. De volgende stap is om te bedenken hoe vaak je deze week gaat koken. Bedenk daarbij ook gelijk hoeveel mensen er meeëten. Je kunt dan 7 (of minder, als je niet elke dag kookt) recepten zoeken en de ingrediënten onder elkaar schrijven. Aangezien je het lijstje in de keuken schrijft, kun je gelijk checken of je iets moet kopen of dat je het nog in voorraad hebt. Tip: Zoek op budgetrecepten!
  4. Haal dubbele ingrediënten van de lijst.
  5. Bedenk nu wat je elke dag gaat ontbijten. Check hiervoor ook weer je voorraad en schrijf op je lijstje wat je moet kopen.
  6. Herhaal stap 5 ook voor de lunch.
  7. Controleer de overige voorraad. Hier vallen frisdrank, tussendoortjes, chips, koffie, koffiemelk, afwasmiddel etc. onder. Noteer deze dingen op de lijst en koop het liefste weer uit de aanbieding.

Heb je alles? Schrijf dan de lijst over op papier zodat je 1 nette lijst hebt. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door de vers/vlees bij elkaar te zetten, de zuivel en de non-food. Zo heb je een overzichtelijke lijst.

Het lijkt misschien veel werk, maar je bespaart uiteindelijk veel tijd én geld. 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Hoe vaak doe jij boodschappen?

DianaM76

Een keer per week

😀

Sandraa

Twee keer per week

Eens per week de wekelijkse boodschappen en daarnaast nog een keertje voor brood, melk en groente.

fb_100000506533199_ina.erdsieck

Twee keer per week

:D:D

yleor

Twee keer per week

1 keer grote boodschappen en zaterdag vers brood en wat vergeten dingetjes