Pan Schoonmaken

Zo maak je een aangebrande pan makkelijk schoon

Zit je even niet op te letten, heb je zomaar een aangebrande pan. En die zijn niet zo makkelijk schoon te maken. Met deze tips krijg je het wel voor elkaar.

Het kan iedereen overkomen: een aangebrande pan. Zo maak je ‘m weer schoon.

1. Probeer het met water

Vul de pan met een laag je heet of kokend water. Zo komen de meeste vastgekoekte restanten los. Ga niet met een schuursponsje aan de slag, want deze beschadigen de anti-aanbaklaag van je pan.

2. Gebruik soda

Soda is een wondermiddel bij het schoonmaken van een aangebrande pan. Vul de pan met een laagje heet water en voeg een schepje soda toe. Laat dit een uur intrekken. Herhaal deze stappen tot de restanten zijn losgekomen. Je kunt het ook iets langer laten intrekken.

3. Vaatwastablet oplossen

Helpt soda niet? Dan kun je ook een vaatwastablet gebruiken. Breek een vaatwastablet in tweeën en laat hem oplossen in een pan met warm water. Laat het een paar uur intrekken en was je pan daarna af met een afwasborstel. Wist je dat je ook je badkamer kunt schoonmaken met een vaatwastablet?

4. Weken met cola

Ook cola – iets wat de meeste mensen wel in huis hebben – werkt bij een aangebrande pan. Schenk een laagje cola in de pan en laat het een halfuur weken. Maak daarna schoon met een afwasborstel.

5. Gebruik schoonmaakazijn

Laatste (en snelste) optie: schoonmaakazijn. Vul de pan met een laagje schoonmaakazijn en koud water. Laat dit een paar minuten intrekken tot het vuil loskomt.

Lees ook: Zó voorkom je dat er zich water ophoopt in de kommetjes of glazen in je vaatwasser

Foto: Getty Images Bron: Roomed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen