Wat kosten nieuwe gordijnen tegenwoordig?

Het is de hoogste tijd om je gordijnen te vervangen. Je hebt ze al jaren en van wassen of stomen worden ze niet bepaald mooier.

De stof is versleten en oogt ouderwets. Je moet nieuwe gordijnen kopen. Ze moeten mooi zijn, duurzaam en het liefst niet al te veel kosten. Wat is eigenlijk een goede prijs voor gordijnen? Wanneer zijn ze te duur? Een aantal factoren spelen mee bij de prijsbepaling, zoals de stof en de kwaliteit. Lees verder en kom alles te weten over de prijs van gordijnen.

Diverse soorten en maten

Een gordijn koop je niet zomaar. Ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Van rolgordijnen tot plisségordijnen. Van een standaard model tot speciaal op maat gemaakte gordijnen. Een plisségordijn is heel handig als je toch nog wat van je raam wilt zien. Het zijn namelijk gevouwen gordijnen die je naar boven en/of beneden kan schuiven. Je kan er bij dit gordijn voor kiezen om slechts een deel van het raam te bedekken. Voor de rest kan je nog genieten van je uitzicht en heb je tegelijkertijd toch wat privacy. Een plisségordijn is bovendien helemaal niet duur. Je hebt ze in diverse kleuren en je kan ze op maat laten maken.

Kies een goede stof

Het type stof waarvan je gordijnen gemaakt zijn, heeft ook invloed op de prijs. Een duurdere stof levert een duurder gordijn op. Het voordeel is vaak wel dat deze dure gordijnen heel lang meegaan en ook lang mooi blijven. Fluweel en katoen zijn perfecte stoffen voor een luxe gordijn. Een gevoerd gordijn is ook een goede optie. Deze gordijnen hebben tevens een betere kwaliteit. Een ander voordeel van een gevoerd gordijn is het feit dat dit gordijn de kamer super goed verduisterd. Heel fijn als je van een goede nachtrust wilt genieten of gegarandeerd wilt zijn van je privacy. Voor een kinderkamer kan je kiezen voor gordijnen met een leuke print of een vrolijk motief.

Op maat gemaakt

Het mooiste gordijn is een gordijn dat perfect aansluit en past bij jouw raam. Dan kom je al snel uit bij een op maat gemaakt gordijn. Het is wat duurder, maar wel een goede investering in het uiterlijk van je interieur. Een op maat gemaakt gordijn oogt luxer en mooier. Je kan gewone gordijnen op maat laten maken, maar dit geldt ook voor plisségordijnen en rolgordijnen. Ook vitrage is het mooist als deze goed aansluit op het raam en op het bijpassende overgordijn. De winkel waar je je gordijnen koopt, heeft vaak een service waar je de gordijnen op maat kan laten maken.