Woonkamer

Wat is de perfecte plaats voor je nieuwe vloerkleed?

Heb je zojuist een jute vloerkleed gekocht? Wat leuk! Mogelijk heb je ook al oosterse vloerkleden en tapijten in huis, maar weet je niet precies waar je ze neer moet leggen.

Heb je zojuist een jute vloerkleed gekocht? Wat leuk! Mogelijk heb je ook al oosterse vloerkleden en tapijten in huis, maar weet je niet precies waar je ze neer moet leggen. Er zijn namelijk best veel manieren om een vloerkleed te integreren in je interieur. Met de onderstaande tips kun je bepalen waar je je nieuwe vloerkleed neer gaat leggen.

Niet tegen de muur

Bij het plaatsen van een vloerkleed is het sowieso slim om rekening te houden met de woonruimte. Dit komt onder andere doordat je het vloerkleed beslist niet direct tegen de muur aan wilt leggen. Alhoewel dit er in principe best wel goed uitziet, heeft het wel een groot nadeel. Als je een kleed tegen een wand aanlegt dan zal dit namelijk zorgen voor problemen tijdens het schoonmaken. Het is daarom verstandig om aan alle kanten van het vloerkleed minimaal 50 centimeter ruimte over te laten. Daardoor kun je gemakkelijker schoonmaken.

Klein stukje onder de bank

Mogelijk heb je er al eens eerder over gediscussieerd met je partner: leggen we het nieuwe vloerkleed helemaal, niet of een klein stukje onder de bank? De meningen kunnen hier nogal over verschillen, maar toch wordt er vaak gekozen om het vloerkleed wel degelijk een beetje onder de bank neer te leggen. Dit wordt gedaan om de volledige grootte van het vloerkleed te benutten, maar ook omdat je zo beide meubelstukken met elkaar verbindt. Zo zal je interieur dus echt een geheel vormen. Het is hierbij wel verstandig dat het vloerkleed onder beide zijden aan de bank uitkomt, zo zorg je namelijk voor een symmetrische look.

Of toch in de slaapkamer?

Tot nu toe is eigenlijk alleen nog maar gesproken over waar je een vloerkleed het beste in een woonkamer kunt plaatsen. Toch hoeft zo’n kleed natuurlijk niet per se neergelegd te worden in een woonkamer. Een vloerkleed is immers ook hartstikke geschikt voor een slaapkamer. Dit is met name het geval als je in je slaapkamer laminaat hebt. Dan is het wel lekker om met je blote voeten op een warm vloerkleed te lopen in plaats van op het koude laminaat.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen