wasmachine tijd wassen

Dít is hoe vaak je je wasmachine moet schoonmaken (en zo doe je het)

Het schoonmaken van je wasmachine is een klusje dat vaak te lang blijft liggen. Hoe vaak moet je het eigenlijk doen? En hoe werkt het?

Wasmachine schoonmaken

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het schoonmaken van je wasmachine moet ongeveer eens per maand gebeuren. We begrijpen dat het onlogisch klinkt om een apparaat schoon te maken dat kleding schoonmaakt, maar het is echt nodig. Het draaien van wasjes kan na verloop van tijd namelijk schimmel veroorzaken. En dat zorgt ervoor dat je kleding muf ruikt, ook na het wassen. Ruikt je kleding niet zo fris meer, zitten er veel haren in de rand en blijven er zeepresten achter? Dan is het tijd om ‘m schoon te maken.

Zo doe je het

1. Gebruik een microvezeldoek en witte azijn om de rubberen rand schoon te vegen.
2. Zet je wasmachine op de heetste en langste stand. Doe ongeveer 60 ml water en 30 gram baking soda in het wasmiddelbakje. Laat de wasmachine leeg en zet ‘m aan.
3. Als het programma klaar is, haal je het wasmiddelbakje eruit en spoel je hem om met heet water. Voeg daarna 60 ml witte azijn toe en draai nog een programma. Herhaal dit proces om de één tot zes maanden.

Je kunt natuurlijk ook een wasmachinereiniger gebruiken.

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Ruikt je kleding muf na het wassen? Dít kun je eraan doen

Bron: PureWow Foto: Getty Images