Mother Assisting Son In Decorating Christmas Tree At Home

Wanneer mag je de kerstboom nu eigenlijk écht neerzetten?

Het is dan wel herfst, toch worden steeds meer straten en huizen versierd met kerstverlichting. Heb jij al stiekem gekeken of de jouwe het nog steeds doen? Of hoeveel ballen er dit jaar gesneuveld zijn? Waarschijnlijk ben je niet de enige. Maar wanneer zet je je kerstboom officieel gezien weer neer?

Kerstboom opzetten

De ongeschreven regel is om ná Sinterklaas, op 5 december, je kerst- of kunstboom op te zetten. Sommige mensen houden zich aan de ongeschreven regel om rond 10 of 11 december de boom op te zetten. Officieel gezien begint de kerstperiode op 21 december. Als je kijkt naar vroeger, zie je dat op die datum de boom in huis werd gehaald. Kun je je dat voorstellen? Dat doet nu vrijwel niemand meer.

Kerstgekte

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om hun kerstboom eerder op te zetten. Uit onderzoek blijkt dat het vroegtijdig opzetten van de vrolijke boom je gelukkiger maakt. Dit komt omdat we in een stressvolle wereld leven en zoeken naar kleine geluksmomenten. Kerstversiering roept sterke gevoelens en vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op. Je kerstboom vroeg opzetten, is dus een verlenging van die blijdschap.

Opruimen van de kerstboom

Helaas breekt er na de gezellige kerstperiode ook weer een tijd aan dat je de boom gaat aftuigen. Bij sommige mensen staat de boom in januari nog, anderen willen er zo snel mogelijk vanaf om hun huis op te ruimen. Een handige tip: zorg ervoor dat je de kerstversiering netjes opbergt. Zo gaan veel mooie ballen niet kapot. Dit kun je doen door ze in te wikkelen in verhuisdekens. Het is even een werkje, maar volgend jaar ben jij jezelf dankbaar als je je boom weer gaat optuigen.

Boom aftuigen op een milieuvriendelijke manier

Nadat de kerstboom is afgetuigd wordt deze vaak weggedaan. Maar wist je dat je de boom nog prima kunt gebruiken? Zo kun je de kerstboom herplanten in je eigen tuin of bij een kerstbomenboerderij. En als je een goede kunstboom hebt, kan je er nog jaren mee doen.

Vriendin’s favoriet

Verander de top van je kerstboom in een betoverend spektakel met deze witte, luxueuze piek. Dankzij de ingenieus gedraaide onderkant bevestig je hem moeiteloos aan de bovenste tak, waardoor hij het stralende middelpunt van je kerstdecoratie wordt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Foto: Getty Images
Bron:<a=”” href=”https://www.jan-magazine.nl/lifestyle/a34793912/kerstboom-wanneer-opzetten-weghalen/”> Jan Magazine en Science direct</a=””>