pasta afgieten

Waarom je je pasta nóóit onder de kraan zou moeten afspoelen

Het lijkt misschien onschuldig om je pasta altijd even onder de kraan af te spoelen. Toch kun je hier – tenzij je een koude pastasalade wil maken – beter mee stoppen. Wij vertellen je waarom.

Zetmeel gaat verloren

Het is het beste om je pasta nooit af te spoelen, ook als je wil dat de warmte snel verloren gaat. Als je dit doet gaat er namelijk veel zetmeel verloren. Dit is zonde, want door het zetmeel wordt je pastasaus juist lekker romig. Daarnaast bindt de pasta beter aan de saus als het zetmeel erop blijft zitten. Je zult zien dat het minder gaat kleven.

Saus over of door de pasta?

Heb je de pasta afgegoten? Dan kun je de pastasaus er het beste doorheen roeren. Zo heb je nooit meer last van kleverige pasta. Het is niet erg als er een beetje kookvocht vrijkomt. Dit kan zelfs zorgen voor extra smaak aan jouw gerecht.

Koude pasta

Kies je ervoor om een pastasalade te maken? Dan kun je de pasta wél onder de kraan afspoelen. Dit zorgt ervoor dat de pasta dan niet aan elkaar plakt.

Bronnen: Flair , Kookfans
Foto: GettyImages