Midsection Of Mature Woman Igniting Candle On Dining Table In Party At Home

Dít is waarom je je kaarsen in de vriezer zou moeten bewaren

Tijdens deze koude winterdagen zorgt een kaars voor warmte en gezelligheid. Het enige nadeel is dat ze snel weer opgebrand zijn. Om dit te voorkomen, hebben wij dé truc om de houdbaarheidsdatum te verlengen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is je vriezer.

Zet de kaarsen in de vriezer

Om ervoor te zorgen dat het gesmolten kaarsvet bij de kaarsenhouder niet naar beneden druipt, kun je de kaarsen een nachtje in de vriezer leggen. Door de kou smelt de wax namelijk minder snel én branden je kaarsen een stuk langer.

Kaarsen in het zout

Zit je vriezer vol? Dan kun je er ook voor kiezen om je kaarsen in zout water te laten weken. Droog de kaarsen daarna niet af, maar laat ze juist opdrogen. Je zult zien dat de kaarsen mooier gaan branden en minder gaan druipen.

Het verwijderen van kaarsvet

Helemaal voorkomen dat kaarsen gaan druipen, is helaas niet mogelijk. Wel kun je er met allerlei trucs voor zorgen dat ze heel blijven. Zo kun je ze af en toe een kwartslag draaien. Is de kaars opgebrand, dan hoef je niet bang te zijn voor druppels kaarsvet op de kandelaar. Ook hier komt de vriezer goed van pas. Als je de kaarsenhouder hier een paar uur in legt, haal je het er daarna weer zo vanaf.

De juiste plek voor jouw kaarsen

Naast de vriezer, kun je je kaarsen ook op andere plekken bewaren. Hierbij is het belangrijk dat je in ieder geval niet voor een tochtige ruimte kiest. Als ze bij een deur of raam staan, zullen ze sneller smelten als je ze opbrandt. Verder is het slim om je kaarsen niet te dicht op elkaar te zetten. De warmte zorgt er namelijk voor dat ze sneller smelten.

Bronnen: VT Wonen en Margriet
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *