bos bloemen

Waarom je altijd een bos bloemen op tafel zou moeten hebben staan

Dat een bos bloemen mooi en sfeervol staat in de woonkamer, moge duidelijk zijn. Maar wist je dat dit ook gezondheidsvoordelen met zich meebrengt?

We leggen het uit.

Lagere bloeddruk

Uit onderzoek is gebleken dat een bos bloemen voor een lagere bloeddruk kunnen zorgen. Voor deze studie werden 90 patiënten die net een blindedarmoperatie hadden ondergaan in twee verschillende kamers geplaatst. De ene groep verbleef in een ruimte met planten en bloemen, en de andere zonder. Uiteindelijk bleken de mensen in de kamer met bloemen een lagere bloeddruk te hebben en minder medicatie nodig te hebben. Ook voelden ze zich minder angstig en vermoeid.

Minder pijnmedicatie

Onderzoekers van de Amerikaanse Kansas State Universiteit hebben ontdekt dat patiënten in ziekenhuizen minder pijnmedicatie nodig hebben waneer ze in een kamer liggen met bloemen.

Minder depressieve gevoelens

Naast fysieke effecten, hebben bloemen ook invloed op onze mentale gesteldheid. Onderzoekers van de Rutgers Universiteit in het Amerikaanse New Jersey hebben ontdekt dat bloemen mensen socialer, vrolijker en positiever maken. Wie een bos bloemen in huis heeft staan, heeft minder last van depressies en angsten. Ook zouden de bloemen de relatie met huisgenoten verbeteren.

Het moge duidelijk zijn: eigenlijk zou je altijd een bos bloemen in huis moeten hebben. 😉

Bron: Margriet
Foto: Getty Images