hond

Dít is dus waarom je hond achter z’n eigen staart aanrent

Honden die achter hun eigen staart aanrennen leveren vaak grappige en schattige beelden op. Toch is de oorzaak niet altijd positief.

We leggen het uit.

Oorzaken

Wanneer je hond achter z’n eigen staart aanrent, kan dit verschillende redenen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld een teken van verveling zijn, maar ook stress kan een rol spelen. Je dier kan last hebben van verlatingsangst of een recente verhuizing. Ook wanneer de deurbel gaat, kan dit voor opwinding zorgen.

Gezondheid

Nog een oorzaak voor het staartjagen kan te maken hebben met de gezondheid van je dier. Wanneer je hond bijvoorbeeld last heeft van parasieten in zijn staart, kan hij de neiging hebben om erachteraan te rennen om in de jeukende plek te kunnen bijten. Het is goed om dit in de gaten te houden.

Pups

Bij jonge honden is het achter de staart aanrennen vaak een teken van speelsheid. Ze proberen te jagen en hun prooi te pakken te krijgen.

De conclusie: het staartjagen van honden heeft niet altijd een leuke oorzaak. Houd het gedrag van je dier goed in de gaten en zorg ervoor dat hij voldoende aandacht en speelmomentjes krijgt. Mocht je twijfelen over de oorzaak, dan is het altijd goed om de dierenarts om advies te vragen.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.