vrouw zomer

Waarom een zonnebril kopen zo belangrijk is

Nu de zon weer volop schijnt, is het uiteraard tijd voor een nieuwe zonnebril. Gewoon omdat een zonnebril er in de zomer bij hoort en een zonnebril je zo geweldig staat. M

Maar wist je dat een zonnebril veel meer is en dat meerdere heel verantwoord is?

Een zonnebril hoort er bij in de zomer. Daarnaast zien we een zonnebril ook als onderdeel van onze outfit. Maar een zonnebril is heel veel meer dan alleen dat. Eigenlijk moet je een zonnebril zien als een factor 50 zonnebrandcrème voor je ogen. Dat komt omdat een zonnebril je ogen tegen de zon en de uv-straling. Deze uv-straling kan zonder die bescherming namelijk desastreuze gevolgen hebben voor je hoornvlies en netvlies. Een zonnebril kopen doen we dus niet alleen om mooi te zijn maar ook om onze ogen gezond te houden.

Beschermen is belangrijk

Wist je dat ongefilterd zonlicht zelfs kan leiden tot blindheid? Naast mooi zijn, beschermt je je ogen dus met een zonnebril dames. Zo behoed je je ogen tegen aandoeningen zoals Staar, netvliesveroudering en oogkanker. En dat is de ultieme reden dus om een extra zonnebril te kopen. Het liefst zorg je dat er één standaard in de auto ligt, één voor thuis en natuurlijk één of meerdere voor op het strand of het terras.

Of voor een festival

Naast je ogen beschermen tegen zon en UV licht, beschermt een zonnebril je ogen ook tegen wind en zand. Vraag je je nog af of je een nieuwe zonnebril gaat kopen voor de vakantie of voor een festival? Dan roepen we heel hard dat dat een heel verstandig idee is. Naast dat de zon schade kan aanrichten, kan ook zand ernstige irritatie en vervuiling aan je ogen veroorzaken. Daarbij kan wind je ogen irriteren en uitdrogen. Standaard een zonnebril op doen, ook als de zon even niet schijnt, zorgt er dus voor dat je ogen veel minder aan vervelende invloeden blootgesteld worden. En daarnaast zijn er zoveel leuke zonnebrillen dat je het vast geen probleem vindt om er een extra te moeten kopen.

Partnerbijdrage: cheapasszonnebrillen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen