Babyshampoo

Handig: voor deze dingen kun je babyshampoo gebruiken

In principe is babyshampoo natuurlijk bedoeld voor kleine kindjes. De milde zeep verzorgd de haartjes en het huidje goed, maar wist je dat je babyshampoo zelf ook goed kunt gebruiken voor een aantal dingen?

We nemen een aantal handige tips met je door. 

Haarborstel schoonmaken

Zo af en toe kan je haarborstel of -kam wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Haren en vet verzamelen zich namelijk in de borstel. Een badje met babyshampoo kan je haarborstel weer makkelijk schoonmaken. Ideaal!

Make-upborstels schoonmaken

Zo’n zelfde soort schoonmaakbeurt geldt eigenlijk ook voor je make-upborstels. Voor je huid is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken, omdat restjes make-up en bacteriën zich kunnen ophopen in de borstels. Maar het is wel zo fijn om de borstels te reinigen met een mild product dat niet voor irritatie zorgt. Een drupje babyshampoo doet wonderen!

Babyshampoo egen ruwe handen

Vooral in de wintermaanden kun je last krijgen van droge handen. En ook als je je handen vaak wast, kunnen ze ruwer worden. Was ze eens met babyshampoo. Dit product is een stuk milder dan andere zeepsoorten en ze maken je handen lekker zacht. 

Scheren

Tijdens het ontharen is het fijn om een zacht product zoals scheerschuim te gebruiken. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk dat er scheerirritatie kan ontstaan. Super vervelend dus als het scheerschuim op is. Maar gelukkig is babyshampoo je redder in nood. Giet een klein beetje van de shampoo over het scheermesje en je zult zien dat het scheren heel soepel gaat. En het ruikt ook nog eens héél lekker!

Lees ook: 13 verrassende dingen die je met vaseline kunt doen

Ringen verwijderen 

Oei, de stress die je voelt als je je ringen niet meer af krijgt is niet fijn. Maar geen paniek: verdeel een beetje babyshampoo over je handen en je ringen glijden er gemakkelijk af. 

Rits soepel maken

Loopt de rits van je favoriete jas of tas niet meer soepel? Babyshampoo maakt alles weer goed. Smeer er een beetje van op de rits en je zult zien dat hij weer soepel open en dicht gaat. 

Gele vlekken verwijderen

Ah wat zonde! Heeft jouw mooie witte T-shirt gele vlekken onder de oksels? Niet getreurd: met babyshampoo verdwijnen die vlekken als sneeuw voor de zon. Laat het middel een kwartiertje intrekken, spoel het shirt uit en gooi hem daarna in de wasmachine. 

Schoenen oppoetsen

Zijn jouw schoenen aan een opknapbeurt toe? Kijk dan even of je babyshampoo met minerale oliën in huis hebt staan. Deze is namelijk heel geschikt om leren schoenen mee op te knappen. Druppel een klein beetje van het product op een katoenen doekje en wrijf ermee over het leer. Tip: probeer het eerst uit op een minder zichtbaar stukje, zodat je zeker weet dat er geen vlekken ontstaan. 

Trui gekrompen

Is je favoriete trui gekrompen in de wasmachine? Babyshampoo kan helpen om hem weer in de oude maat te krijgen. Dit moet je doen:

  • Vul een emmer met warm water en voeg daar een paar druppels babyshampoo aan toe. 
  • Laat de trui een kwartier in het mengsel drijven. 
  • Wring de trui daarna uit en herhaal dit proces in een emmer water zonder babyshampoo.
  • Laat de trui op een handdoek drogen in de gewenste vorm. 

Tip van Vriendin

De kledingstomer van TibaGoods is compact van formaat en makkelijk in gebruik. Met het afneembare waterreservoir is de kledingstomer te hervullen met water. De kledingstomer verwarmt gemakkelijk, hierdoor zijn alle kledingstukken efficiënt te strijken. De kledingstomer is bovendien gemakkelijk mee te nemen op reis. Door de specialiteiten van dit apparaat zorg je weer voor frisse kleding zonder kreukels. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Libelle.be
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.