Slapen

Moeite met uit bed komen nu het kouder is? 4 tips die kunnen helpen

Heb je meer moeite met uit bed komen nu het buiten kouder is? Dat begrijpen we. Déze 4 tips maken het wat makkelijker.

1. Warme pyjama

Als je merkt dat je meer moeite hebt met in slaap vallen en uit bed komen in de herfstperiode, dan kan het zijn dat je pyjama niet warm genoeg is. Misschien dat je ’s nachts vaker wakker wordt en weer moeilijk in slaap valt. Kies daarom voor een warme pyjama én sokken. Niet heel sexy, maar wel heel fijn tijdens koude nachten.

2. Daglichtlamp

Een daglichtlamp kan ervoor zorgen dat je zelfs na een hele slechte nacht, fris en fruitig je dag kan beginnen. In de herfst en winter ontbreekt het namelijk ’s ochtends vaak aan natuurlijk licht. Je lichaam krijgt zo niet het signaal dat het tijd is om wakker te worden. Het gevolg hiervan is dat je moeilijker uit bed komt of het gevoel hebt dat je nog helemaal niet uitgerust bent. Zo’n daglichtlamp kan dan een goed alternatief zijn. Scoor hier bijvoorbeeld een fijne daglichtlamp:

Daglichtlamp

3. Warme douche

Heb je het ’s ochtends steevast koud als je opstaat? Spring dan direct onder een warme douche zodra je je bed uitkomt. Zo ben je direct wakker en opgewarmd. Leg van te voren al een stapeltje (warme) kleding klaar, zodat je na het douchen niet lang bezig bent met het zoeken naar een geschikte outfit.

Lees ook: Aha: dít is hoe vaak je onder je bed zou moeten stofzuigen

4. Rustige wekker

Het geluid van je wekker, zal nooit je favoriete geluid worden, maar het ene melodietje is wel net iets minder erg dan het andere. Kies bijvoorbeeld voor een liedje waar je altijd vrolijk van wordt of een rustgevend natuurgeluid. Zo krijgt je lichaam in ieder geval de kans om rustig op te starten, zonder dat je ineens wordt wakkergeschud door een opgefokt melodietje. Daar wordt niemand vrolijk van.

Vriendin’s favoriet

In slechts 7 minuten laad je deze elektrische kruik op. Zonder gedoe met water, met automatische thermostaat die bij 70 graden stopt. Dankzij drievoudige lekbeveiliging extra veilig. Plus: een vak om je handen te verwarmen Voor meer informatie. Wat wil je nog meer? klik op onderstaande button.

Lees ook: Bewezen: zóveel minuten slaap zouden mensen opgeven voor seks

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.