Huis

Tweedehands design-item scoren? Zó voorkom je een miskoop

Door een design-item tweedehands te kopen, bespaar je een hoop geld, maar het blijft toch spannend. Niet meer met deze tips!

7 handige tips

1. Kijk het meubelstuk goed na op mankementen en gebruikssporen. Vergeet vooral ook niet om te ruiken: vieze geurtjes krijg je er namelijk echt niet uit!

2. Heb je een houten meubel op het oog? Inspecteer of er geen kleine gaatjes in zitten. Hier herken je de houtworm aan, en die wil je echt niet in huis hebben…

3. Zie je ergens een merk? Zeker even googlen om waarde en kwaliteit te checken!

4. Online tweedehands meubels inspecteren is wat lastiger. Koop dus bij resellers, zoals Reliving, want die doen een kwaliteitscheck en werken alleen met geverifieerde verkopers. Je mag dan ook altijd je bestelling retour sturen als blijkt dat er een gebrek is dat niet in de productinformatie werd genoemd.

5. Zie je een mooi meubel, maar is het een slechte foto? Gok het er niet op en vraag om een foto of video in daglicht.

6. Het is soms lastig om online de grootte van meubels in te schatten. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen en plak met tape eerst het formaat ervan op de plek waar je het meubel wilt hebben.

7. Vintage meubels zijn vaak niet gemaakt voor de 21ste eeuw, check daarom altijd goed of stekkers van lampen nog wel in je stopcontact passen.

De trends: is het de prijs waard?

Op dit moment zijn travertin tafels, mushroom lampen, Ligne Roset Togo-fauteuils en messing kaptafels supertrendy. Maar omdat vintage items vaak in een gelimiteerde oplage zijn geproduceerd, is de vraag groter dan het aanbod en kunnen de prijzen fors stijgen. Daarom: de trendlooks van nu voor een eerlijke prijs.

Budgettips

• Blaas nieuw leven in een tweedehands designmeubel met gebruikssporen. Dat kun je namelijk vaak goedkoop op de kop tikken en makkelijk zelf een make-over geven. Vooral houten meubels kun je met een beetje schuur-, verf- en lakwerk restaureren.

• Designstoelen met mooi frame maar slecht gestoffeerde of versleten zitting kun je gemakkelijk opnieuw zelf bekleden. Kijk even onder de stoel: zie je nietjes? Dan kun je de stof heel gemakkelijk zelf verwijderen en een stofje naar keuze erop bevestigen.

Lees ook: 7 gouden tips om meer uit Marktplaats te halen

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen