Moestuin

Met deze tips worden jouw supermarkt-moestuintjes wél een succes

Heb jij ook al wat moestuintjes gescoord bij de Albert Heijn? Dan wil je natuurlijk dat ze dit jaar écht een succes worden. Met deze tips lukt het.

1. Zet ze op een zonnige plek

Planten hebben genoeg zonlicht nodig om te groeien. Zet de moestuintjes daarom op een lichte plek. Kunnen ze naar buiten? Kies dan een plek waar ze tenminste 6 uur lang zonlicht per dag hebben.

2. Geef voorzichtig water

Ga niet direct met een gieter in de weer. Je kunt het beste een plantenspuit gebruiken, maar náást het plantje water geven kan ook. Zolang je het water maar niet gelijk over het ‘plantje’ heen giet. In een potje drogen ze trouwens sneller uit dan in de volle grond.

3. Verpot het plantje

Als de plantjes ongeveer 4 centimeter groot zijn, kun je ze verpotten. Dat is belangrijk, want in de kleine bakjes die je erbij krijgt, hebben ze niet genoeg ruimte. Gaan de plantjes na het verpotten hangen? Geen paniek. Meestal staan ze er na een paar dagen weer mooi bij.

4. Zorg voor genoeg ruimte

Plantjes doen het goed in de volle grond, maar ook op het balkon doet een moestuintje het prima. Sommige groentesoorten hebben veel ruimte nodig, dus kies voor een grote bak of pot. Op deze manier is er ruimte voor de groeiende wortels en zijn er genoeg voedingsstoffen.

Lees ook: zo haal je zaadjes uit een tomaat en Spaanse peper

Bron: Albert Heijn, NH nieuws Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *