seksspeeltjes

Een complete handleiding hoe je seksspeeltjes hoort schoon te maken

Als je (veel) geld uitgeeft aan 18+-speelgoed, wil je er vast zo lang mogelijk mee doen. Daarom is het belangrijk om seksspeeltjes na gebruik schoon te maken. Hoe je dat op de ‘juiste manier’ doet, lees je in de handleiding hieronder.

Seksspeeltjes schoonmaken

Je seksspeeltjes schoonmaken is om meerdere redenen belangrijk. Niet alleen is het hygiënisch en voorkom je vervelende infecties, het verlengt ook de levensduur van je toy. Houd daarbij de volgende stappen aan, zodat je zeker weet dat je seksspeeltje schoon én ready to go is.

Maak na gebruik direct schoon

Na een seksbeurt of soloseks wil je misschien eerst even op adem komen. Prima natuurlijk, maar laat gebruikte speeltjes niet dagen onaangeraakt liggen. Om te voorkomen dat het materiaal van je toy beschadigt, is het verstandig om ‘m na gebruik te reinigen. Ook fijn: zo voorkom je schimmelvorming. Wel zo fris.

En hoe maak je een toy dan schoon?

Je seksspeeltjes schoonmaken doe je met een speciale toy cleaner. Dit bevat geen alcohol, maar voorkomt wel nare geurtjes, bacteriën en schimmels. Breng de cleaner aan op je speeltjes en wrijf het met een doekje in. Na ongeveer een minuut schoonmaken spoel je je seksspeeltjes onder de kraan af. Zorg ervoor dat de cleaner goed is afgespoeld en afgedroogd voor je alles weer opbergt.

Met water en zeep

Geen toy cleaner in huis? Gene probleem. Een simpele manier om je seksspeeltjes snel te reinigen is met lauwwarm water en milde zeep. Of een antibacteriële zeep, dat is ook geschikt. Ook hier geldt dat je na het schoonmaken de toy goed wil afspoelen en nadrogen met een doek. Zo voorkom je dat je zeep op je geslachtsdeel krijgt.

Antibacterieel doekje

Ben je onderweg en heb je niet zoveel bij de hand? Gebruik dan een antibacterieel doekje om je seksspeeltjes schoon te maken. Dit is een snelle, effectieve en veilige manier om toys schoon te krijgen. Wel even naspoelen met water.

Hoekjes en randjes

Seksspeeltjes die hoeken of randen hebben, maak je schoon met bijvoorbeeld een wattenstaafje. Maak eerst een sopje, reinig je toy en gebruik vervolgens het staafje om alle randen goed mee te nemen. Daarmee voorkom je dat bacteriën zich ophopen en daarna weer op je lichaam terechtkomen bij gebruik van het speeltje.

Tip van de redactie

Op zoek naar de allerlekkerste wand massager? Deze krachtige vibrator maakt jouw stoutste dromen waar met intense vibraties voor een explosieve sensatie. Met 20 vibratiepatronen en 8 snelheden kom jij helemaal los. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Easytoys
Foto: Getty Images