Tanden Van Je Hond Poetsen 2

Moet je de tanden van je hond poetsen? Lees hier hét antwoord

Waarom verwaarlozen we vaak de tandhygiëne van onze hond, terwijl we wel ons eigen gebit verzorgen? Ontdek nu direct het belang van een gezond hondengebit en vind het onmisbare antwoord op de vraag: moet je de tanden van je hond poetsen?

Moet je de tanden van je hond poetsen?

Poets je nu wel of niet de tanden van je hond? Een hond in huis betekent verantwoordelijkheid. Dat loopt van eten tot aan genegenheid, en ja, zelfs tot mondhygiëne. In deze complexe dans tussen mens en hond, duiken we dus vandaag in de glanzende wereld van tandpasta en tandenborstels – hondengebit-edition.

We hebben het allemaal wel eens gedacht: “Mijn hond eet van alles, heeft hij niet ook iets nodig om zijn tanden schoon te maken?” Een begrijpelijke gedachte, en het antwoord is: ja, dat heeft hij. Tandplak. Het is een vies woord en het wordt nog viezer als je je voorstelt dat het zich opbouwt in het gebit van je geliefde viervoeter. Daar wil je niet aan denken, toch? Tandplak leidt tot tandsteen, tandvleesontsteking, en als je echt pech hebt: een bezoekje aan de hondentandarts. (Ja, die bestaat echt, en het kost je bakken met geld!)

Poetsen is daarom geen overbodige luxe. We doen het bij onszelf, waarom dan niet bij onze trouwe viervoeters? “Hoe dan?”, vraag je. Nou, dat kan met speciale hondentandpasta en een tandenborstel, speciaal gemaakt voor honden. Nóóit gewone tandpasta gebruiken, daar zit fluoride in en dat is giftig voor honden. Nu vraag je je misschien af: “Waar begin ik?” Heel simpel, maak er een routine van. Begin rustig, laat je hond wennen aan het idee. Geef hem de tijd en ruimte om te snuffelen aan de borstel, laat hem de smaak van de pasta proeven. Ga niet forceren, dat maakt de ervaring alleen maar negatief.

En dan de daad zelf. Lift de lip van je hond voorzichtig op, zodat je zicht hebt op de tanden en het tandvlees. Breng de borstel met pasta aan en begin zachtjes te poetsen. Van voor naar achter, van boven naar beneden, zoals je ook je eigen tanden zou poetsen. Het is belangrijk om te onthouden: zorg voor een rustige en comfortabele omgeving. Maak er geen stressvolle situatie van. Zet muziek op, of praat zachtjes tegen je hond tijdens het poetsen. Merk je dat je hond oncomfortabel wordt, stop dan. Probeer het een andere keer opnieuw. Geef hem een Dental kauwstaaf of iets anders tandvriendelijks na het poetsen, als beloning. Alles om te zorgen dat je hond de ervaring associeert met iets positiefs.

Dus, de conclusie? Ja, je zou de tanden van je hond moeten poetsen. Je hond verdient het om zo gezond mogelijk te blijven. En, als bonus: je krijgt er een hond met een frissere adem voor terug!

Welke hondentandpasta?

Onderstaande hondentandpasta heeft een leversmaak. De pasta gaat tandplak en de vorming van tandsteen tegen en zorgt daarnaast voor een frisse adem. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dit is waarom je ábsoluut de billen van je hond moet afvegen na het poepen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker