Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Zo begin je met het opruimen van de chaos’

Opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je beter kunt opruimen en hoe je kunt ontspullen. Is jouw huis een chaos en weet je niet waar je moet beginnen met opruimen? In deze blog legt Lammy uit hoe je moet beginnen. 

Professioneel opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je beter kunt opruimen en hoe je kunt ontspullen. Is jouw huis een chaos en weet je niet waar je moet beginnen met opruimen? In deze blog legt Lammy uit hoe je moet beginnen.

Begin met het opruimen van de slaapkamer

Lammy: “Soms is het zo moeilijk om te beginnen. Overal waar je in je huis komt is wel iets wat gedaan moet worden. Het overweldigt je en je weet niet waar je moet beginnen. Wat een goede start kan zijn is je slaapkamer. Daar wordt je ’s ochtends wakker en daar ga je ’s avonds weer slapen. Het is heerlijk om ’s ochtends wakker te worden in een opgeruimde kamer.” 

Lees hier hier over de handige opruimcursus van Lammy

Neem beslissingen

“Begin met alles van de grond halen. Neem een beslissing: ‘wil ik het houden of mag het weg?’ Wil je het houden? Waar wil je het dan houden? Mag het weg? Wordt het weggeven of weggooien? Waar het om gaat is dat je keuzes maakt. Doe je dat niet, dan ga je alleen maar verplaatsen. En dat is nou net niet de bedoeling. Is de grond leeg? Begin dan links van je en ga met de klok mee. Beoordeel alles wat je tegen komt op de manier zoals hierboven.”

Stapje voor stapje

“Doe het stap voor stap. Is er veel te doen, doe dan elke dag wat. Ben je klaar? Haal een sopje over de kast en vensterbank. Pak ook nog even de stofzuiger. Wat zul jij vannacht lekker slapen!”

Meer leren over opruimen

Leer hier nog 3 handige tips van Lammy.

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.