Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Zo beslis je of je spullen moet weggooien’

Professioneel opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je het huis netjes krijgt en hoe je kunt ontspullen. In deze blog helpt ze je met spullen weggooien. 

Professioneel opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je het huis netjes krijgt en hoe je kunt ontspullen. In deze blog helpt ze je met spullen weggooien.

De belangrijkste vraag die je je tijdens het opruimen kunt stellen is: word je er blij van? Ik heb het niet zo zeer over die nietmachine die op je eettafel zwerft, maar meer over spullen met emotionele waarde.

Waarom ontspullen? Lammy: ‘Ontspullen geeft heel veel rust’

Weggooien of houden?

Welke spullen hebben voor jou emotionele waarde? Weet dat bijvoorbeeld kleding van een overleden persoon niet altijd emotionele waarde heeft. Dit persoon zit in je hart en als je de kleding wegdoet, blijf je dit persoon je op dezelfde manier herinneren. Of het niet zo mooie theeservies dat je kreeg een oude vriendin die nu geen vriendin meer is. Als je aan die vriendin denkt, word je dan blij of juist helemaal niet? Als je er niet meer blij van wordt, mag je het theeservies echt wel naar de kringloopwinkel brengen. 

Geef spullen met emotionele waarde een mooie plek

Je hoeft niet alles weg te gooien. Als je besluit dat je iets wilt bewaren, omdat het inderdaad veel emotionele waarde heeft, dan is dat prima. Neem dan nog wel de volgende stap: het verdient dan een mooi plekje in huis. Verstop het niet ergens in een doos op zolder. 

Lees ook: Netflixen én leren opruimen: dit leerden wij van ‘Tidying Up with Marie Kondo’

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen