Opruimcoach Lammy

Opruimcoach Lammy: ‘Ontspullen geeft je heel veel rust’

Professioneel opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je het huis netjes krijgt en hoe je kunt ontspullen. In deze blog vertelt Lammy hoe je begint met ontspullen.

Lammy: “Soms voelt je huis zwaar aan, zwaar van alle spullen die erin staan. Om het tevreden gevoel te krijgen dat je huis ook echt lichter wordt, is het nodig om daadwerkelijk spullen uit je huis te halen.”

Lees ook: Lammy: ‘Zo begin je met het opruimen van de chaos’

Spullen die niet in een container thuishoren: wat doe je ermee?

“Vaak gebeurt het dat je spullen tegenkomt die weg kunnen, maar nog te nieuw zijn om in de container te gooien. Je wilt het door verkopen, weggeven of terugbrengen. Spreek met jezelf af hoelang je er even mag doen om het je huis te laten verlaten. Wil je het op Marktplaats zetten, geef jezelf dan een bepaald aantal dagen dat het echt verkocht moet zijn. Als die oude stoel na 30 dagen bijvoorbeeld nog steeds niet verkocht is, breng je deze alsnog naar de kringloopwinkel.”

Spullen naar het goede doel

“Mogen spullen naar een goed doel? Doe dit dan ook zo snel mogelijk. Een leuke site om alle goede doelen in jou omgeving te vinden is www.inzameldoelen.nl.

De gouden regel

“Zorg dat je spullen snel de deur uitgaan, dan heb je pas echt het opgeruimde gevoel dat ervoor zorgt dat je rust ervaart.”

Geleende spullen

“Wil je het terugbrengen naar de persoon van wie je het “even” hebt geleend? Bel diegene op en vraag of ze het nog terug wilt hebben. Zo ja, maak direct een afspraak.”

Lees ook: Lammy: ‘Zo begin je met het opruimen van de chaos’

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Reageer op dit artikel