Nana: “Hij trok wit weg toen ik hem confronteerde met zijn e-mail”

Nana: “Hij trok wit weg toen ik hem confronteerde met zijn e-mail”

Nana vermoedt dat haar vriend vreemdgaat en bedenkt samen met een vriendin een plannetje om hem in de val te lokken.

Nana vermoedt dat haar vriend vreemdgaat en bedenkt samen met een vriendin een plannetje om hem in de val te lokken.

Nana (34): “Wat ben ik blij met alle uitvindingen van deze tijd. Een paar jaar geleden zou ik mijn voormalige vriend, die vreemd bleek te gaan, niet zo makkelijk hebben kunnen ontmaskeren. En dat door een paar slimme trucs van mijn vriendin!

Ik had al een tijdje argwaan. Pieter, met wie ik 6 jaar samenwoonde, was de laatste tijd letterlijk en figuurlijk nogal afwezig. Ook viel de naam Lisette geregeld in zijn verhalen. Dat was ‘gewoon een collega’, volgens hem. Maar als ze niet meer dan dat was, waarom kwamen er dan ’s avonds weleens whatsapp’jes van haar binnen? Want dat die berichten van háár waren, dat gaf hij toe. Maar die gingen over werk, ik moest er niets achter zoeken. Ik vond dat vreemd, maar het controleren kon ik niet, want hij had een beveiligingscode op zijn mobiel.

Toen ik mijn vermoedens vertelde aan mijn beste vriendin, zei ze dat je kunt zien hoe vaak iemand online is met het chatprogramma Whatsapp. En dat zou zij wel eens voor mij uitzoeken. Ik heb nog een oud mobieltje namelijk, zonder dat programma. Ze stuurde Pieter één berichtje – ze loog dat ze mijn nummer kwijt was – en na zijn antwoord stond hij in haar contactenlijst.

Hierdoor kon ze alles in de gaten houden. Zo zag ze dat hij elke dag wel 20 keer Whatsapp aanzette. ’s Avonds, als hij en ik samen waren, kon zij precies zien wanneer hij iets verstuurd of gelezen had. ‘Gisteren om 22.11 was nog hij online,’ vertelde ze mij dan bijvoorbeeld. Precies het tijdstip dat ik was gaan douchen! Het was een hele klus voor haar om dit bij te houden maar ze is zelf een paar keer bedrogen en was nog fanatieker dan ik om de waarheid boven tafel te krijgen.

Zij was het dan ook die het plan bedacht om hem echt in de val te laten lopen. Want dat hij van alles achter mijn rug omdeed, dat was dan wel duidelijk, maar wát precies? Op een zaterdagmiddag maakten we samen een e-mailadres aan onder de naam van een collega van Pieter, Jeroen. We gokten maar dat die van niets wist… Uit Jeroens naam schreven we Pieter een blufmail. “Ik vermoed dat jij iets met Lisette hebt,” schreef ‘Jeroen’. “Ik vind dit echt niet kunnen. Jullie hebben toch allebei een relatie? Bovendien zijn affaires op ons werk verboden. Ik overweeg onze directeur in te lichten. Of jullie partners.”

Ik kon precies aan Pieter merken dat hij het bericht een paar uur later had gelezen. Hij liep nerveus door het huis en was niet te genieten. Om vervolgens woest te gaan zitten tikken. En jawel, hij had ‘Jeroen’ een mail geschreven waarin hij alles bevestigde maar smeekte om geheimhouding: Lisette en hij waren echt verliefd en waren bezig thuis alles netjes af te ronden. Ik heb die e-mail uitgeprint en voor zijn gezicht gehouden. Hij werd spierwit van schrik. Uiteindelijk ben ik toch de grote verliezer: onze relatie is kapot en we zitten nog middenin het gevecht om de spullen. Toch ben ik opgelucht dat ik ontdekt heb waar hij mee bezig was. Wie weet hoe lang hij mij anders nog had bedrogen.”

Tekst: Lydia van der Weide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen