knoflook

6 middelen die helpen om de knoflookgeur van je handen te verwijderen

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je handen na het snijden van knoflook nog dagenlang naar de groente ruiken. Daar kan helaas geen zeep tegenop. Gelukkig kunnen deze middelen je helpen snel van de geur af te komen.

1. Zout

Smeer je handen in met zout, en was ze daarna met water. Het grote voordeel is dat iedereen wel een zoutvaatje in huis heeft.

2. Koffie

Wrijf wat gemalen koffie met water over je handen. Deze geur werkt neutraliserend waardoor de sterke knoflookgeur snel weg is. Spoel je handen daarna af met warm water.

3. Citroensap

Citroensap doet ook wonderen om de knoflookgeur te laten verdwijnen. Was je handen hiermee en smeer ze daarna in met wat handcrème. Op deze manier drogen je handen niet uit.

4. Peterselie

Peterselie is heel handig om in huis te hebben wanneer je knoflook hebt gegeten. Niet alleen kun je de steeltjes gebruiken om de geur van je handen te krijgen, ook helpen ze bij een vieze adem. Wrijf er simpelweg mee over je handen of kauw erop.

5. Maak je handen nat

Als je je handen nat maakt voordat je knoflook gaat snijden, blijft de geur minder aan je vingers hangen.

6. Bakingsoda

Tot slot kun je als wondermiddel bakingsoda gebruiken. Naast dat je er allerlei dingen mee schoon kunt maken, krijg je er de knoflookgeur ook mee weg. Dit doe je door een eetlepel baksoda op te lossen in wat citroensap en wrijf je handen ermee in te wrijven. Het middel zorgt ervoor dat je vieze geurtjes neutraliseert.

Bronnen: RTL Nieuws en Lekker en simpel

Foto: Getty Images

Tekst: Fleur van Eeuwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *