Met deze tips houd je je seksleven spannend

Met deze tips houd je je seksleven spannend

Routine en vaste gewoontes sluipen in het seksleven met je partner. In het begin van een relatie ontwikkelt elk stel een manier van vrijen. Ongemerkt wordt dit een routine en na jaren van herhaling gaat de opwinding er vaak af. Met deze tips houd je je seksleven spannend.

Routine en vaste gewoontes sluipen in het seksleven met je partner. In het begin van een relatie ontwikkelt elk stel een manier van vrijen. Ongemerkt wordt dit een routine en na jaren van herhaling gaat de opwinding er vaak af. Met deze tips houd je je seksleven spannend.

Saai seksleven: een logische ontwikkeling

Is je seksleven saai geworden? Dat is een hele logische ontwikkeling, elke dag je lievelingseten geserveerd krijgen wordt op den duur ook saai. Sterker nog: het kan je zelfs tegen gaan staan. Zo werkt het ook met ons seksleven. Te veel van hetzelfde wordt saai en kan zelfs de zin om te vrijen wegnemen.

Wat kun je hiertegen doen?

Doorbreek routines en gewoonten en ga samen op zoek naar vernieuwing. Jullie zullen vanzelf zien dat er een nieuwe wereld vol passie en intimiteit voor jullie opengaat.

Pak je seksleven stap voor stap aan

Je hoeft niet meteen je hele seksleven om te gooien. Je kunt rustig beginnen met een klein stapje en van daaruit weer een nieuw stapje. Belangrijk: leg de lat niet meteen hoog. Niet elke vrijpartij hoeft geweldig en vernieuwend te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om er één keer per maand iets speciaals van te maken.

Lees ook: Bianca: ‘We organiseren iedere maand een erotisch weekend’

Geef niet meteen op als iets nieuws ongemakkelijk is. Soms moet je het een paar keer doen, voordat het goed voelt.

3 ideeën om het anders te doen

1. Streel elkaar op een nieuwe manier

Begin eens met het strelen van delen van het lichaam van je lief dat je normaal niet streelt of aanraakt. Varieer in de manier van strelen en kijk wat de strelingen met je partner doen. Gebruik een veer of blinddoek voor een heel andere beleving van de aanrakingen en strelingen.

2. Probeer een nieuw seksstandje

Een stel bedrijft de liefde vaak met drie verschillende standjes. Die standjes zijn vanaf het begin van de relatie ontstaan. Vaak zijn ze veilig, comfortabel en fijn. Maar opwinden doen deze standjes na verloop van tijd niet echt meer.

Het uitproberen van een nieuw standje kan opwindend zijn. Daarvoor hoef je niet meteen het hele Kamasutra repertoire samen door te nemen, het aanpassen van jullie favoriete standje kan al een opwindend begin zijn.

3. Gebruik speeltjes

Samen spelen en experimenteren met een speeltje kan een leuke en opwindende variatie geven. Denk bijvoorbeeld aan een kleine stimulator die je samen kunt gebruiken. Met een stimulator kan je elkaar ook masseren, op alle gevoelige plekjes. Leestip: Dit zijn de beste stimulators, vergeleken en beoordeeld.

Leuk om te doen: de vibrator-test, voor een direct advies op maat.

Op zoek naar meer inspiratie voor vernieuwing?

Bezoek dan eens de website van De Paarse Keizerin. Je vindt er tips en adviezen voor een opwindend(er) seksleven, erotische verhalen, romantische ideeën en een winkel met mooie, stijlvolle en veilige producten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Paarse Keizerin.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen