Kerstboom

Met déze tips gaat je kerstboom een stuk langer mee

Heb jij de kerstboom al staan? Dan wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Met déze handige tips gaat dat zeker lukken.

Hier moet je op letten.

1. Kies een gezonde boom

Een boom blijft na aanschaf gemiddeld vijf weken mooi. Maar dan is het wel belangrijk dat je een gezonde boom kiest. Zoek er een die groen is en weinig bruine naalden heeft. Kies er een die op een schaduwplek heeft gestaan. Voel even aan de takken. Zijn de naalden flexibel en vallen ze er niet af? Dan is het goed. Ook een goede test: til de boom op en zet hem stevig met de kluit op de grond. De boom is vers en gezond als er weinig naalden uitvallen.

2. Zaag de boom

Koop je een kerstboom zonder kluit? Zaag dan altijd een klein stukje van de onderkant. Op deze manier kan de kerstboom meer water opnemen.

Lees ook: Wow: zóveel beestjes leven er in je kerstboom

3. Geef genoeg water

Vergeet je kerstboom niet genoeg water te geven. Te weinig zorgt er namelijk voor dat je boom uitdroogt. En dat wil je natuurlijk niet. Heb je een boom zonder kluit? Zorg dan dat er altijd een laagje water in het reservoir staat. Een boom met kluit geef je gelijk bij aanschaf een paar liter water. Geef hem daarna een halve tot 1 liter water per dag.

4. Zet je kerstboom niet op een warme plek

Klinkt als een open deur, maar zet je kerstboom niet pal naast een openhaard of verwarming. Dan droogt hij namelijk een stuk sneller uit. Als je huis erg droog is, kun je een luchtbevochtiger gebruiken.

Lees ook: Je kat uit de kerstboom houden? Met deze 3 tips lukt het

Foto: Getty Images Bron: GoodHousekeeping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen