Met deze tips blijft je eten langer vers

Van uien in een panty en sla in een theedoek. Deze ongewone maar simpele tips zorgen er voor dat je voedsel minder snel weg hoeft te gooien en dus langer vers blijft.

Van uien in een panty en sla in een theedoek. Deze ongewone maar simpele tips zorgen er voor dat je voedsel minder snel weg hoeft te gooien en dus langer vers blijft.

Sla in een theedoek

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je koopt een krop sla en na een dag vind je er alweer bruine stukken in. Om dit te voorkomen kan je sla het beste in kleinere stukken snijden, wassen en vervolgens bewaren in een opgerolde theedoek in de koelkast. Met deze simpele tip blijft je sla langer vers!

Ui in je panty

Uien kunnen wel maanden houdbaar zijn als je ze op de juiste manier bewaard. Om te voorkomen dat de ui uitdroogt kan je een panty gebruiken. Zo blijft de lucht op een goedkope manier rond de ui circuleren. Tip: stop uien niet te lang in de koelkast. Het vocht maakt de uien slap.

Kaas in zout water

Een groot stuk kaas eet je vaak niet in een avond op. Om te voorkomen dat zachte kaas rot, kan je het bewaren in zout water. Zorg ervoor dat je kaas in een bakje helemaal is ondergedompeld. Voeg twee theelepels zout toe en plaats het in de koelkast.

Bewaar tomaten op z’n kop

Deze techniek zorgt ervoor dat je tomaten niet zachter worden na een paar dagen.
De truc is om het groene steeltje van de tomaten te verwijderen en ze vervolgens op z’n kop in een bakje te bewaren. Zo maakt het sap geen kans om te verdampen.

Gebruik een zeef voor knapperige watermeloen

Na een lekkere barbecue nog even een verse fruitsalade serveren. Maar watermeloen staat er om bekend snel slap te worden. Wil je toch van te voren al je watermeloen gesneden hebben? Stop dan de stukjes in een zeef hangend boven een kom. Scherm het af met plasticfolie en bewaar het in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen