Thuis

Maak jij wel eens ruzie met je partner?

Wil jij je partner soms het liefst achter het behang plakken, maar ga je de confrontatie het liefst uit de weg? Misschien is het een idee om hier verandering in te brengen: af en toe ruzie maken blijkt namelijk goed te zijn voor je relatie!

Erger jij je ook wel eens aan je partner, door financieel onverantwoord gedrag, ontrouw of omdat het huis weer zo’n smeerboel is? Je kunt kiezen: je wordt kwaad, of je gaat een confrontatie uit de weg en je tolereert het gedrag.

Als je besluit het gedrag te tolereren, dan kan dat 2 soorten reacties uitlokken:

  1. Je partner houdt voortaan meer rekening met jouw gevoelens
  2. Je partner zal misbruik gaan maken van jouw vergevingsgezinde gedrag

Ga jij de confrontatie niet uit de weg, maar word je juist boos? Dat is volgens professor James McNulty een goed teken: je geeft dan namelijk aan wat jij wel en niet acceptabel vindt. Problemen komen dan eerder naar de oppervlakte en kunnen zo worden opgelost. Als je steeds maar blijft vergeven, dan blijven de problemen sudderen en kunnen ze je relatie schaden.

En wat doe jij? Ga jij de confrontatie meestal aan?

Bron
Nu.nl
 

Reageer op dit artikel

Ga jij de confrontatie uit de weg?

Nee, ik ga de confrontatie juist aan!

Heb 17 jaar een partner gehad, die nergens op reageerde, deed alles om hem naar de zin te maken. Vergat daarbij mezelf. Een aantal jaren alleen geweest, heeft me sterker gemaakt, met mijn huidige partner wil het wel eens gezond botsen, en dat is goed voor (mijn) een relatie. (k) Geven en nemen….

Nee, ik ga de confrontatie juist aan!

Ook hier na bijna twintig jaar (bijna) nooit geen ruzie gekend en dan nog uit elkaar.. Nu jaren later weet ik dat ik niet degene moet zijn om het de ander naar de zin moet maken want soms tot volgens vriend onnodige confrontaties leidt. Ik wil niet meer leiden maar ook niet lijden.. Woorden zijn gezond voor/in een relatie, geen woorden niet.

Nee, ik ga de confrontatie juist aan!

Inmiddels ga ik altijd de confrontatie aan. Dat deed ik eerder niet maar nu wel. Zo weet hij wat ik vind en denk en dat is belangrijk.

Soms...

Als wij er beter van worden ga ik het aan, maar wanneer het alleen maar een vervelende discussie gaat worden dan laat ik het liever.

Nee, ik ga de confrontatie juist aan!

wij hebben nooit ruzie dat scheelt. maar als ik mij ergens aan irriteer dan dan praten we er gelijk over. ideaal!

Nee, ik ga de confrontatie juist aan!

ik ga de confrontatie aan want je stem laten horen is beter als jezelf wegcijferen .

Nee, ik ga de confrontatie juist aan!

ik ga altijd de confrontatie aan. het is geven en nemen.

Soms...

Ik ga het niet compleet uit de weg, maar of ik ga zelf afkoelen, of laat hem even afkoelen! Haha

Ja, ik ga de confrontatie liever uit de weg

maar laat hem wewl duidelijk merken dat ik boos/teleurggesteld/verdrietig ben.

Ja, ik ga de confrontatie liever uit de weg

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel ruzie. Sommige echtparen presteren het zelfs om flink te katten waar hun kinderen bij zijn. Zelfs heb ik eigenlijk nooit ruzie met mijn man. We zitten meestal wel op dezelfde lijn. En als er wat is praten wij het uit op een beschaafde manier. Je bent tenslotte twee verschillende persoonlijkheden en hoeft het niet altijd eens te zijn. Maar ruzie………….. nee daar hou ik niet van.

Soms...

Afhankelijk waar het over gaat. Als het over iets gaat wat er niet is dan ga ik het niet aan maar als het om iets groters aangaat dan sta ik op mijn streven en geef ik hem duidelijk aan hoe ik me voel en er over denk en wil.

Instagram