Lynn: ‘’Ik zei de foute naam in bed’’

Lynn: ‘’Ik zei de foute naam in bed’’

Lynn en haar nieuwe vriend zijn heel gelukkig samen. Tot ze zich in bed verspreekt.

Lynn en haar nieuwe vriend zijn heel gelukkig samen. Tot ze zich in bed verspreekt.

Lynn (29):  “Sinds 2 maanden heb ik een nieuwe vriend, Kevin. Ik ben stapel, head over heals verliefd op hem. Ik was ruim een jaar single voordat ik hem ontmoette en dat was geen beste tijd: ik voel me gauw eenzaam, heb veel behoefte aan een warme arm om mij heen. En aangezien ik niet van de onenightstands ben, had ik na die tijd alleen ook weer giga zin in seks. Met Kevin wist ik meteen dat het goed zat. We ontmoeten elkaar op een netwerkborrel en ik voelde dat zijn ogen mij de hele tijd volgden. We wisselden nummers uit en toen ik in de auto stapte stuurde hij mij al een eerste bericht. De dag erna gingen we uit eten en zoenden we; nog een dag laten doken we in bed. De spanning liep zo hoog op dat we ons niet meer konden beheersen. Een paar maanden zijn we heel gelukkig geweest. Toen kwam er een kink in de kabel. Inmiddels hebben we die wel overwonnen, maar er echt om lachen kunnen we nog steeds niet…  Ja, als een boer met kiespijn…! Wat een slip of the tongue wel niet kan vooroorzaken.

Het gebeurde op een zaterdagavond. We waren uit eten geweest, en hadden eindeloos na zitten kletsen met een wijntje. Ik drink zelden meer dan een of 2 drankjes, nu had ik er 4 op. Misschien wel 5. Heerlijk giechelig liepen we na het diner naar huis. De volle maan stond hoog aan de hemel, zo romantisch. Op straat stopten we elke 5 minuten om even te zoenen. Het liefst had ik hem daar ter plekke uitgekleed. Maar we wisten thuis te komen. De slaapkamer haalden we niet, in de woonkamer vlogen al onze kledingstukken door de lucht. En toen, midden in onze vurige, verrukkelijke vrijpartij gebeurde het. ‘O ja, ga door,’ mompelde ik opgewonden. ‘Ga door, ga door, Jasper.’ Op het moment dat ik het zei besefte, drong meteen tot mij door. Een foute naam, wat erg, wat gênant! Ik verstijfde; Kevin ook. Hij keek mij met grote ogen aan. Eerst verbaasd, toen vol ontzetting. En ik, ik wist niet wat ik moest zeggen… Jasper is mijn ex, met wie ik 6 jaar samen was. Mijn ex over wie ik helemaal heen ben, voor geen geld ter wereld zou ik hem nog terug willen. Een egocentrische bal, dat was hij. Maar de seks was altijd wel fijn. En in tegenstelling tot Kevin, die niet zoveel geluid maakt in bed, was Jasper nogal van het praten. Van de dirty talk zelfs. Soms ergerde mij dat, van mij hoeft praten eigenlijk ook niet zo – maar op sommige momenten was het wel extra opwindend. En nu ik zelf in een praatstemming was, was zijn naam er zomaar uitgefloept. Niet omdat ik aan hem had gedacht of zo, no way, maar uit een automatisme. Maar leg dat maar eens uit aan je nieuwe liefde! ‘Sorry,’ perste ik eruit. ‘Sorry sorry sorry!’ ‘Lag je soms over hem te fantaseren,’ was de onvermijdelijke vraag, terwijl Kevin ging zitten. Hij schoof een heel stuk van me af en keek me aan alsof ik een vies dier was. Ik probeerde hem uit te leggen hoe het kwam, maar die details over de dirty talk wilde Kevin helemaal niet weten natuurlijk. Hij bleef afstandelijk doen. En dat snap ik best. Als híj de naam van zijn ex had genoemd, in the heat of the moment, was ik compleet uit mijn plaat gegaan!

Van vrijen is het niet meer gekomen die avond. Van lekker intiem slapen, zoals we normaal altijd doen, evenmin. Telkens als ik tegen Kevin aankroop, schoof hij opzij, tot hij helemaal op het randje lag. En toen stond hij op en kroop aan mij kant weer in bed, en bleef heel ver bij mij vandaan liggen. Zo lagen we daar, met een meter tussen ons in. Ik heb stilletjes gehuild. Ik voelde me zo verdrietig. Dit zou toch niet het einde zijn tussen ons? Had ik met die ene vergissing onze hele relatie om zeep geholpen? Gelukkig niet. De volgende dag was Kevin behoorlijk bijgetrokken. We hebben er uitgebreid over gepraat. Ik herhaalde dat het een idiote vergissing was, dat ik alleen maar van hem, Kevin, hield en dat Jasper op geen enkele manier meer een rol speelde in mijn leven of mijn gedachten. Uiteindelijk wist ik hem te overtuigen. Hij stond op van tafel om me te knuffelen. ‘Ik hou van je, Sabine,’ zei hij; me plagend met de naam van zijn ex. Toch is de beladenheid er nog niet helemaal vanaf. Ik merk dat ik over mijn ex praat, Kevin toch een verbeter trek rond zijn mond krijgt. Dan denkt hij vast terug aan dat ene moment. Dus ik let goed op dat me dit nooit meer overkomt. Voortaan hou ik gewoon mijn mond in bed!’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen