Ontwerp Zonder Titel 2023 01 21t104919.097

Wil je jouw kleine huis groter laten lijken? 4 handige tips

Heb je een klein huis en zou je het graag groter willen laten lijken? Lees dan vooral dit artikel met 4 handige tips.

1. Licht

Je kunt een ruimte al snel groter doen laten lijken, door meer licht toe te laten. Dit betekent niet dat je je kleine woonkamer vol moet zetten met allerlei lampen. Probeer juist te kiezen voor natuurlijk licht. Heb je op dit moment donkere gordijnen? Misschien kun je ergens (tweedehands) lichtere gordijnen scoren die wat meer licht doorlaten? Een sprookjesachtige lichtslinger kan ook al veel doen voor de sfeer van de ruimte.

2. Spiegels

Als er weinig natuurlijk licht je woning binnenkomt, zou je voor spiegels kunnen kiezen. Spiegels weerkaatsen het licht dat wel binnenkomt of het licht van de lampen, waardoor de ruimte toch lichter oogt en ruimtelijker aanvoelt. Daarnaast ziet een grote spiegel aan de muur er vaak gezellig en stijlvol uit.

Lees ook: 8x déze spullen wil je écht opruimen in september

3. Opbergruimte

Een veelvoorkomend probleem bij kleine huizen, is toch wel de opbergruimte die vaak ontbreekt. Hierdoor lijkt een woonkamer al snel rommelig. Door spullen (nog meer) te ordenen in dozen en een slim opbergsysteem te bedenken, zul je in een handomdraai meer ruimte creëren. Investeer dus in goede opbergdozen die je makkelijk in een andere ruimte kwijt kunt.

4. Statement pieces

Een leuk trucje om een woning ruimer te laten lijken, is door één statement piece in je woonkamer te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij of een kunstwerk dat je heel mooi vindt. De aandacht wordt zo naar dit item getrokken, waardoor de rest van de ruimte ook groter lijkt.

Lees ook: Waarom je rottend fruit beter uit je tuin kunt opruimen

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.