Kamerplanten Nauwelijks Water

Déze 6 prachtige kamerplanten hebben nauwelijks water nodig

Deze 6 groene helden zijn perfect voor mensen met een drukke levensstijl. En ook voor mensen met weinig ervaring in plantenverzorging. Met hun prachtige uitstraling en minimale behoefte aan water zullen ze je interieur moeiteloos opfleuren.

Kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben

1. Sansevieria (Vrouwentong)

Als eerste hebben we de Sansevieria, beter bekend als de Vrouwentong. Deze plant heeft zijn naam te danken aan zijn lange, puntige bladeren. Verwaarloos deze gerust, hij vindt het prima. In de zomer is eens in de twee weken een slokje water meer dan genoeg en in de winter volstaat eens in de zes weken.

Sansevieria Zeylanica kamerplanten nauwelijks water
Hier verkrijgbaar

2. Zamioculcas (ZZ Plant)

Vervolgens de Zamioculcas, ook wel de ZZ plant genoemd. Zelfs als je hem wekenlang vergeet water te geven, zal hij niet klagen. Sterker nog, hij floreert in de droogte. Geef je hem te vaak water dan worden de bladeren geel. Omgekeerde wereld, toch?

Zamioculcas Zamiifolia
Hier verkrijgbaar

3. Vetplanten

Vetplanten zijn als de kamelen onder de planten. Ze slaan water op in hun vlezige bladeren en kunnen het maanden uithouden zonder een druppel. Af en toe een plens water geven en hij heeft weer genoeg opslag en jij hebt er geen omkijken naar.

Crassula Curly Green
Hier verkrijgbaar

4. Aloë Vera

Aloë Vera is niet alleen makkelijk te onderhouden omdat hij nauwelijks water nodig heeft. Maar de plant heeft ook genezende eigenschappen. Zo kun je er bijvoorbeeld wondjes mee verzorgen. Ben je verbrand? Smeer wat van het sap op de rode plekken ter verkoeling. Een win-win, toch?

Aloe Vera
Hier verkrijgbaar

5. Cactussen

Geen lijst is compleet zonder de onverwoestbare cactussen. Net als vetplanten, kunnen ze water opslaan en lange perioden van droogte overleven. In de zomer hebben ze net iets meer water nodig, met de nadruk op ‘net’.

Cactus Opuntia
Hier verkrijgbaar

6. Dracaena

Last but not least, de dracaena. Ook deze plant heeft nauwelijks water nodig. Daarnaast is hij ook tolerant voor lage lichtniveaus. Je geeft hem pas water als de potgrond droog aanvoelt. In de zomer zal dat iets vaker zijn (zeg eens in de drie weken) dan in de winter.

Dracena Janet Lind
Hier verkrijgbaar

Vriendin’s favoriet

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Déze 5 kamerplanten zorgen voor een betere nachtrust

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Bron: Santé