slapen bed

Dít is hoeveel slaap per nacht nodig hebt, op basis van je sterrenbeeld

De ene persoon slaapt langer dan de ander. Lees hieronder hoeveel slaap jij nodig hebt volgens je sterrenbeeld.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Met het sterrenbeeld Steenbok heb je niet veel slaap nodig. Als je zes uur lang slaapt, heb je al voldoende rust gehad. Doordat je als Steenbok ambitieus bent en de wereld graag ontdekt, neem je de vermoeidheid voor lief.

Waterman (20 januari – 19 februari)

Watermannen hebben vaak geen vaste bedtijden. Toch zorgen zij er altijd voor dat ze aan zeven uur slaap komen. Hiermee komen ze tot rust en voelen ze zich overdag meer in balans.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Mensen het sterrenbeeld Vissen beschikken over veel fantasie. Ze dromen vaak in hun slaap, maar zijn ook een ster in dagdromen. Om ervoor te zorgen dat dit overdag niet te vaak gebeurt, is het voor mensen met dit sterrenbeeld goed om negen uur per dag te slapen.

Ram (21 maart – 20 april)

Het sterrenbeeld Ram houdt niet van stilzitten. Daarom functioneren deze mensen goed op zes en een half uur slaap.

Stier (21 april – 20 mei)

Je hebt als Stier zeven uur slaap nodig. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te bewegen en op je voeding te letten. Dit sterrenbeeld is een vaste slaper, dus er is een grote kans dat je langer dan zeven uur slaapt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Omdat dit sterrenbeeld houdt van gezelligheid en een praatje, hebben ze wat meer slaap nodig dan anderen. Ze kunnen het beste op tijd onder de wol kruipen en acht uur slaap nemen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften slapen vaak onrustig en dromen veel. Dit sterrenbeeld heeft haar rust nodig om emoties te verwerken. Om deze reden is het goed om zo’n negen uur te slapen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Dit sterrenbeeld houdt van een powernap. De Leeuw hoeft niet per se lang te slapen, zolang ze tussendoor maar genoeg dutjes kan doen.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Aangezien mensen met het sterrenbeeld Maagd dol zijn op hard werken, zien ze slaap als tijdverspilling. Toch is het verstandig om zo’n zeven uur te slapen, om productief en fris te blijven.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Er zijn maar weinig sterrenbeelden zo dol op slaap als de Weegschaal. Dit komt omdat ze altijd klaarstaan voor anderen. Pas als ze slapen, hebben ze tijd om tot zichzelf te komen. Dit sterrenbeeld functioneert het beste met acht uur slaap.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Als de Schorpioen niet genoeg slaapt, merken ze het de volgende dag direct. Daarom is het belangrijk om zo’n zeven uur te slapen.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Dit sterrenbeeld is erg tegenstrijdig als het gaat om slaap. Aan de ene kant houden Boogschutters van een nachtelijk avontuur , maar aan de andere kant hebben ze negen uur slaap nodig. Om ervoor te zorgen dat je geen moeite hebt om vroeg op te staan, kun je de weekenden het beste benutten door uit te slapen.

Bron: Margriet
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.