telefoonangst

Gebruik jij Google Maps op je mobiel? Waarom je dat beter niet kunt doen

Google Maps is een fijne app om te navigeren, maar minder handig als het om privacy gaat. Dit zou zelfs zo ver gaan dat we de app beter zouden kunnen verwijderen.

Privacy

Zak Doffman, redacteur bij Forbes op het gebied van cyberbeveiliging, is geen voorstander van het gebruik van de app. De reden heeft alles te maken met privacygevoelige informatie. Google Maps verzamelt namelijk al je gegevens en koppelt deze aan een persoonlijke tijdlijn. Zo kan precies worden nagegaan waar je allemaal bent geweest.

Hoewel er manieren zijn om een deel van de verzamelde gegevens te verwijderen, zoals het gebruik van de incognitomodus, doen de meeste mensen hier geen moeite voor.

Kaartenapp

Een beter alternatief volgens Doffman is de kaartenapp van Apple zelf (Maps/kaarten). Zij zijn bezig met allerlei vernieuwingen, en houden geen volledig profiel bij. “Als je je privacy op prijs stelt, moet je zorgvuldig omgaan met de apps die je installeert en de services die je gebruikt en niet altijd voor gemak kiezen.”

Privémodus

Wil je toch gebruik blijven maken van Google Maps, maar wil je liever niet dat er een persoonlijk logboek bij wordt gehouden? Dan kun je ervoor kiezen om de incognitomodus in te schakelen. Dit doe je door Google Maps aan te klikken, op je profielplaatje rechtsboven te klikken en vervolgens op ‘Incognitomodus aanzetten’ te tikken.

Let wel: de privémodus heeft invloed op de functie van de app. Zo kan je geen ‘Woon-werkverkeer’ meer zien of je ‘Locatiegeschiedenis’, ‘Suggesties voor delen’ en ‘Zoekgeschiedenis’ bekijken.

Bron: Radar
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen