tuinieren

Een waterontharder installeren én uw tuin optimaal onderhouden

Met veel zorg onderhoudt u uw tuin en u doet er alles aan om uw planten tot bloei te laten komen. Tuinieren is niet alleen een vorm van ontspanning, u wilt uw tuin tot in de puntjes verzorgen. Wanneer de regen uitblijft, staat u met een sproeier klaar om het gazon en de borders van voldoende water te voorzien.

Denkt u eraan uw watertoevoer te voorzien van een waterontharder, dan kunt u buitenkraan afscheiden. Zo kunt u nog wel gehard water gebruiken voor de onderhoud van uw tuin. In deze blog leest u over het belang hiervan én over de voordelen van een waterontharder voor uw huishouden.

De waterontharder alleen binnenshuis

Om kalkvorming binnenshuis en in uw apparatuur te voorkomen, kunt u een waterontharder installeren
. Woont u in een gebied met hard water, dan zult u de vele voordelen hiervan ondervinden. Calcium en magnesium worden uit het water gefilterd en omgezet in natrium dat uit het onthardingszout komt. Dit heeft een gunstig effect op het water dat uit de keukenkraan stroomt en de kleren in de wasmachine reinigt.

Voor de onderhoud van uw buitenplanten en gazon, wilt u geen natrium in het water. Dit doet de groei van de tuin niet ten goede. Juist de kalk in het water bevat goede mineralen waarmee u de planten voedt. Dus om ervoor te zorgen dat u binnen onthard water en buiten gehard water gebruikt, laat u bij de installatie de buitenkraan afsluiten van de waterontharder. Zo kunt u optimaal uw tuin verzorgen én u bespaart onthardingszout dat in de waterontharder zit.

De voordelen van een waterontharder

Wanneer u een waterontharder laat installeren, dan kunt u de installateur vragen om een extra aftakking aan te brengen. Die zorgt ervoor dat het water door de buitenkraan niet wordt gefilterd. Een waterontharder heeft voor uw huishouden namelijk genoeg voordelen, waar u alsnog van kunt profiteren:
• Huishoudapparaten als een vaatwasser of een wasmachine gaan 30% langer mee. Zonder kalkaanslag op de elementen in uw apparatuur verbruikt u 20% minder energie. Gevolg is minder uitstoot van CO¬2 en dus een positiever effect op het milieu.
• Doordat de apparaten hun werk beter doen, heeft u minder schoonmaakmiddel of vaatwaspoeder nodig.
• Als het water kalkvrij is, komt uw kleding mooier uit de wasmachine. Bovendien voelt uw huid minder droog aan.
• Niet langer ziet u kalkaanslag op uw drinkglazen. En na het zemen van uw ramen, zijn die streeploos én kalkvrij.

Meer informatie over de aanschaf van een waterontharder

Wilt u de planten in uw tuin kunnen voeden met de juiste mineralen en tegelijk het kalkaanslag in uw huishoudapparaten verminderen? Dit kunt u realiseren met de installatie van een waterontharder die enkel is aangesloten op de binnenkranen. Niet alleen profiteert u binnenshuis van de voordelen die een waterontharder met zich meebrengt, uw buitenplanten zullen het goed doen met het verharde water uit de buitenkraan.

Overweegt u een waterontharder aan te schaffen om kalkaanslag in huis te voorkomen? Lees op kosten-waterontharder.nl meer over de voordelen en de diverse uitvoeringen van de waterontharder. Ook vindt u meer informatie over de gemiddelde kosten die de aanschaf, installatie en het onderhoud met zich meebrengen. Zo investeert u goed voorbereid in een waterontharder, zonder dat uw buitenplanten en gazon worden aangetast. Vergelijk hier waterontharder offertes.

Partnerbijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen