Placeholder

Cyberseks

Lust – Spannende mailtjes, erotisch chatten, naakt voor de webcam. Steeds meer vrouwen zoeken seksuele bevrediging via het internet.

Lust – Spannende mailtjes, erotisch chatten, naakt voor de webcam. Steeds meer vrouwen zoeken seksuele bevrediging via het internet.

Doe mij maar een cyberlover!

Cyberseks staat voor seksueel contact met iemand via internet. Dat kan variëren van seksueel getinte vragen stellen of fantasieën uitwisselen, tot het via de webcam seksuele handelingen verrichten. Vooral jongeren zijn er dol op. Uit een grootschalig onderzoek dat Rutgers Nisso Groep kortgeleden hield, blijkt dat driekwart wel eens flirt op internet en dat 25 procent van de jongens en 20 procent van de meisjes wel eens aan cyberseks doet. Ook ouderen maken er gretig gebruik van. Opvallend is dat in de leeftijdsgroep van 35 tot 49 juist vrouwen het vaker doen dan mannen.

Erotiek via de computer is kennelijk erg spannend en voor velen kan het een aanvulling op hun seksleven zijn. Maar cyberseks kan ook veel ellende brengen. Ten eerste is het behoorlijk verslavend: het blijkt dat mensen er makkelijk veel meer tijd aan besteden dan ze van tevoren van plan waren en daardoor andere dingen verwaarlozen (studie, werk, huishouden, kinderen, relatie). En het blijkt dat er ook veel wordt vreemdgegaan door middel van cyberseks. Hoewel vier van de vijf mensen van mening zijn dat cyberseks niet ‘echt vreemdgaan’ is, gaan er toch veel relaties stuk door erotiek via het net. Uit een Brits onderzoek bleek dat bij 20 procent van alle echtscheidingen internet een rol speelt. Als je bedenkt dat maar 10 procent van de singles,  die via internet op zoek is naar een partner, ook daadwerkelijk op die manier de grote liefde vindt, is duidelijk dat dit medium meer kapot maakt dan dat het liefdesgeluk brengt.

Erotische sites voor vrouwen:

www.nietvoordepoes.nl

www.shespot.nl

Tekst: Lydia van der Weide