tuintips

Dit zijn de mooiste kleurenschema’s voor in je tuin!

Als het om de tuin gaat, vinden wij dat je met net zoveel passie moet decoreren als waar dan ook in je huis! Bovenal is je tuin een verlengstuk van je leefruimte en de perfecte plek om te entertainen.

Van diners in de buitenlucht tot barbecues en familiepicknicks op luxe tuinsets
, de tuin helpt om het meeste uit lange zomeravonden te halen. En je hebt niet per se een grote ruimte nodig om met je droomtuindecor te spelen! Zo zijn hofjes, balkons en daktuinen net zo mooi om buiten te genieten. Hierbij is het een goed idee om gebruik te maken van een van de onderstaande kleurenschema’s!

Roze

Roze is het mooiste palet van allemaal en een geweldige kleurkeuze voor een speelse buitenruimte met persoonlijkheid! Als warme kleur met tinten die variëren van bleke pastelkleuren tot levendige fuchsia, zijn de mogelijkheden met roze eindeloos. Bovendien bewijst het briljante Instagram-account @plantsonpink dat roze de perfecte keuze is voor elke tuin met weelderig groen! Als het gaat om kleurideeën voor tuinmeubelen, introduceert roze een vleugje gedurfde kleur in je buitenruimte.

Neutraal

Super chique en gemakkelijk te realiseren in elke omgeving, natuurlijke tuinschema’s zijn prachtig in zowel de stad als op het platteland! Ten eerste helpt een neutraal kleurenpalet dingen eenvoudig te houden om de schoonheid van de natuur te vieren. Bovendien hebben natuurlijke tuinen met gedempte tinten een weelderig mediterraan gevoel en brengen ze echte vakantievibes naar je uithoek van de wereld. Omarm dus de elegantie van een neutraal wit palet en voeg een paar rustieke afwerkingen toe voor fabelachtige vervaagde glamour.

Grijs

Van zachte steenkleuren tot donkere grafiettinten, grijs is een geweldige keuze voor elke tuin, groot of klein! In dezelfde geest als zwart, biedt grijs een neutrale achtergrond om je planten te verheffen en de kleuren te laten opvallen. Grijs is echter een veel subtielere keuze dan zwart en als zodanig ongelooflijk gemakkelijk te stylen. Met grijze muren in je binnenplaats, balkon of tuin kun je bijvoorbeeld veel plezier beleven aan speelse meubels en accessoires.

Blauw

Een voor de onverschrokken mensen die wel van een risicootje houden, felblauwe tuinmeubelideeën zorgen voor de ultieme uitdrukking in kleurvertrouwen! Zeker, het kan een ongewone en gewaagde keuze zijn voor je tuin of terras. Blauw en groen worden echter overal in de natuur samen gezien en aantoonbaar hemelsblauwe tinten vormen de perfecte partner voor je beplantingsplan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.dutchgarden.nl.