Thuiswerken

9 dingen die je herkent als je (verplicht) thuiswerkt

Vanwege het coronavirus moeten veel mensen plotseling vanuit huis werken. En dat is nogal wat. Werk jij thuis? Dan zijn deze dingen zeker herkenbaar.

1. Het maakt niet uit hoe je eruitziet

Het liefst trek je iedere dag dezelfde slobbertrui en joggingsbroek aan. Alleen tijdens Skype-gesprekken verwissel je het snel voor een bloesje. Soms bedenk je om 12.00 uur ineens dat je nog niet gedoucht hebt. Oeps.

2. Skypen en bellen gaat nooit soepel

“Goedemorgen allemaal. Vandaag bespreken we *heel veel gekraak*. Duidelijk?” Er is altijd wel iemand met een slechte internetverbinding. De kans dat je door elkaar heen praat, is trouwens ook groot.

3. Je werkt soms vanaf de bank

Of misschien zelfs in de tuin. Je moet soms even van houding wisselen, toch? En bovendien heeft niet iedereen een goed bureau thuis.

4. Het huishouden doe je gewoon tussendoor

Het lijkt opeens alsof je veel tijd overhoudt voor het huishouden. Je zet de wasmachine aan, gaat tussendoor stofzuigen en werkt gelijk de afwas weg. Ideaal!

Lees ook: 7 dingen die je herkent als je een lange relatie hebt

5. Je kinderen/partner/huisdieren vallen je lastig

Bovenstaande is trouwens niet voor iedereen van toepassing. Sommige vrouwen moeten naast thuiswerken ook nog voor hun kinderen/partner/huisdieren zorgen. En dat is vaak uitdagend.

6. Soms praat je de hele dag met niemand

Heb je geen kinderen of partner? Dan komt het weleens voor dat je een hele dag tegen niemand praat. Soms ben je zelfs bang dat je stem het niet meer doet. Gelukkig is daar de cassière voor een klein praatje.

7. Je hebt tijd voor een uitgebreide lunch

Normaalgesproken neem je een boterham met kaas mee naar het werk, want makkelijk om te maken en mee te nemen. Maar nu je de keuken tot je beschikking hebt, liggen er ineens culinaire hoogstandjes op je bord.

8. Je kijkt nét iets vaker op social media

Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat een collega meekijkt op je scherm. Vervolgens scroll je dus vijf keer langs dezelfde berichten op Facebook.

9. Na een week ben je er wel klaar mee

Tja, thuiswerken lijkt zo fijn, maar na een week hebben wij het wel gezien. Je collega’s zijn zo slecht nog niet en even kletsen bij de koffiemachine is toch wel heel gezellig. Laten we hopen dat het snel voorbij is.

Lees ook: 7 dingen die je herkent als je verpleegkundige bent

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen