Keuken

Déze spullen zijn onmisbaar in iedere keuken

Nu we met z’n allen meer thuis zitten, vliegen de kookspullen over de toonbank. Iedereen komt er tijdens het koken en bakken achter dat bepaalde spullen toch niet in de keuken staan.

Welke spullen heb je echt nodig en zijn onmisbaar in de keuken?

Vershoudbakjes

Foodpreppen is een trend waar tegenwoordig veel mensen gebruik van maken. Hierbij worden in één dag alle maaltijden van de week zoveel mogelijk voorbereid, zodat je op een drukke doordeweekse dag niet lang in de keuken hoeft te staan. Om het eten te bewaren, worden geen wegwerpbakjes of folie gebruikt, maar juist handige vershoudbakjes. Het is een duurzaam alternatief tegen het gebruik van plastic, omdat deze bakjes vaak in de vaatwasser kunnen en je deze dus makkelijk kan hergebruiken. Deze vershoudbakjes zijn daarnaast in allerlei soorten en maten beschikbaar, vaak inclusief een deksel, waardoor ze ook nog eens mooi in je keuken kunnen staan. Ideaal dus om een restje eten in te bewaren, aangezien veel ook nog eens in de magnetron kunnen.

Messen

Als je het aan verschillende chef-koks vraagt is de kans groot dat je verschillende antwoorden krijgt, maar ze zullen er over eens zijn dat het hebben van goede messen onmisbaar is in de keuken. Bij iedereen ligt het simpele keuken mesje wel in de la, alleen zijn er nog veel meer soorten messen verkrijgbaar. Elk mes heeft een specifieke functie en wordt voor een speciaal product gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld speciale messen voor vlees, vis, kaas of brood. Met een echt goed mes wordt snijden zo gemakkelijk, dat je je een echte chef voelt.

Pannen

Als je een lekkere maaltijd aan je gasten wilt serveren, moet het eten natuurlijk niet in de pan aanbakken. Een goede pan met anti-aanbaklaag is hierbij onmisbaar. Net zoals bij de messen, is het aanbod van pannen is zeer divers en hebben de verschillende soorten pannen elk een eigen functie. Zo heb je voor een stoofschotel dat lang moet garen natuurlijk een andere pan nodig dan voor een simpel eitje. Bedenk wat voor eten je graag maakt en zoek hier de geschikte pan voor. Houd bij de aanschaf van nieuwe pannen ook rekening met het soort kookplaat in jouw keuken. Tegenwoordig zijn veel keukens ingericht met een elektrische kookplaat en niet elke pan kan gebruikt worden op inductie kookplaat.

Afdruiprek

Als je een van de gelukkigen bent met een vaatwasser kun je deze tip overslaan, maar als je de afwas met de hand moet doen, is een afdruiprek onmisbaar in de keuken. Met een afdruiprek hoef je geen tijd te besteden aan het afdrogen van je afwas, maar kan je het gewoon laten staan. De meeste afdruiprekken hebben handige vakjes speciaal voor bestek, borden of bekers, zodat je het rek op de meest efficiënte manier kan indelen en alles snel droogt. Zo heb je meer tijd om gezellig aan tafel te zitten of die leuke serie verder te kijken.

Rasp

Tot slot is een goede rasp essentieel in iedere keuken. Een rasp wordt vaak gebruikt voor het raspen van kaas, groente, gember, knoflook of chocolade. Een handige uitvinding is een speciale houder om tijdens het raspen je vingers te beschermen. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook multifunctionele raspen, waarbij je het opzetstuk kan verwisselen. Op deze manier hoef je niet vier losse raspen te kopen, maar gebruik je één met verschillende raspen, zoals grof, fijn of schijfjes.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen