Deze planten doen het goed in je badkamer

Onze huiskamers staan er tegenwoordig vol mee: kamerplanten. Maar wist je dat een aantal van deze planten het ook goed doen in de badkamer?

Onze huiskamers staan er tegenwoordig vol mee: kamerplanten. Maar wist je dat een aantal van deze planten het ook goed doen in de badkamer?

Een vochtige ruimte is niet alleen goed voor deze planten maar zorgen ook nog eens voor een ontspannende sfeer. Wij selecteerde daarom de vijf mooiste badkamerplanten!

1. Tillandsia

De Tillandsia, ook wel bekend als luchtplantje, haalt zijn voedingsstoffen uit de lucht via zijn schubben en kleine haartjes op de bladeren. Deze doet het dus hartstikke goed in een vochtige badkamer, want dat betekent meer voeding voor dit plantje!

2. Venushaar

Laat je niet misleiden door de looks van deze plant. Hij ziet er namelijk heel fragiel uit maar is ontzettend sterk. De Venushaar houdt ontzettend veel van water. Houdt de wortelkluit dus goed vochtig. De dunne, zwarte stelen en groene blaadjes geven je badkamer een frisse boost.

Lees ook: Deze 3 planten doen het goed in je slaapkamer

3. Lepelplant

Een echte klassieker. Deze volle kamerplant is van elke generatie en geeft je badkamer een vredig gevoel. De plant staat namelijk bekend als vredesstichter: de witte bloem staat voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand.

4. Aloë Vera

Deze plant komt oorspronkelijk uit een warm en vochtig klimaat. Precies zoals in de badkamer dus! Dit plantje is ontzettend sterk en heeft nauwelijks water nodig,  maar af en toe wat zon vindt de Aloë Vera wel fijn.

5. Klimvijg

De klimvijg, ook wel bekend als de Ficus Primula, is een klimplant maar ook als hangplant erg leuk. Zo kun je het plantje ergens tegenaan laten groeien of juist in een pot aan het plafond hangen. Snoeien is bij dit plantje dus niet nodig, zorg er alleen wel voor dat de grond vochtig blijft.

Lees ook: Planten met roze details zijn dé trend: deze wil je in huis hebben

Bron: Roomed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen