planten slaapkamer

Deze 3 planten doen het goed in je slaapkamer

Groen in de slaapkamer ziet er niet alleen gezellig uit, deze planten doen ook nog eens iets goeds voor je nachtrust.

1. De natuurlijke wekker: calathea

Doordeweeks op tijd naar bed, in het weekend een poging tot uitslapen en ’s avonds laat naar bed. En dat terwijl een slaapritme belangrijk is voor je nachtrust. Zet een calathea op je slaapkamer om je een handje te helpen. Als het donker wordt, gaan de bladeren van de calathea dicht. ’s Ochtends zet de plant al ritselend haar bladeren weer omhoog.

Er bestaan veel verschillende soorten calathea’s. Ze hebben een mooi patroon op de bladeren en de onderkant van het blad heeft een roodpaarse tint.

calathea
SHOP
calathea
SHOP

Lees ook: Planten met roze details zijn dé trend: deze wil je in huis hebben

2. Een muggenverjager: de vleesetende plant

Dat muggengezoem naast je oor kan je uit je slaap houden. Een been bloot leggen, leidt de mug vaak niet af. Wat wel kan helpen: een vleesetende plant op je nachtkastje. Zij eten alles op wat in de buurt komt.

Ja, ook als je je vinger tegen de plant houdt, slaat hij dicht. Toch kun je dat beter niet doen, het kost de plant energie en hij krijgt er niets voor terug.

Schermafbeelding 2021 08 03 Om 15.00.33
SHOP

3. Feng shui: monstera

De monstera is een hele bekende kamerplant, die je bij veel plantenliefhebbers in huis kunt vinden. Hij doet het ook goed in de slaapkamer. Volgens feng shui is de monstera een geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Als dat niet perfect in de slaapkamer past.

De monstera wordt ook wel eens gatenplant genoemd, omdat de grote bladeren gaten hebben. Wist je dat een jonge monstera nog geen gaten heeft? De bladeren zijn dan nog hartvormig.

Schermafbeelding 2021 08 03 Om 15.02.02
SHOP

Lees ook: Handig: 15 makkelijke kamerplanten die niet snel doodgaan

Bron en beeld: Mooi wat planten doen