schoonmaken

Déze 5 dingen moet je nooit schoonmaken met glasreiniger

Glasreiniger is heel handig om onder meer spiegels, ruiten en douchewanden schoon te maken. Toch zijn er ook dingen waar je dit wondermiddel beter niet voor kunt gebruiken.

1. Granieten aanrechtblad

Heb je een granieten of marmeren aanrecht? Gebruik dan nooit een agressief middel als glasreiniger om deze schoon te maken. Doe je dit toch, dan loop je het risico dat je permanente schade en vlekken aanbrengt.

2. Schermen

Je zou misschien denken dat glasreiniger een prima middel is om televisie-, laptop- of telefoonschermen mee schoon te maken. Toch is niets minder waar. Je kunt beter kiezen voor een speciale reiniger of microvezeldoekje met klein beetje water.

3. Hout

Wist je dat er vlekken kunnen ontstaan wanneer je (onbewerkt) hout met glasreiniger afneemt? Juist, precies wat je niet wilt. Wél kun je het middel gebruiken op parket met een dikke glanslaag.

4. Autoglas

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is glasreiniger niet geschikt voor autoruiten. Er kunnen hierdoor wazige vlekken en strepen ontstaan. Ook kunnen getinte ruiten permanent beschadigen.

5. Huid

Het klinkt misschien vreemd, maar een tijdje geleden zweerde een topmodel erbij: glasreiniger zou helpen om vlekken van zelfbruiner te verwijderen. Dit kun je beter niet doen: het middel is veel te agressief en droogt je huid enorm uit.

Bron: tipsenweetjes
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen