geen blikopener bij de hand? probeer deze 10 geniale trucs voor het openen van blikken

Geen blikopener bij de hand? Probeer deze geniale trucs voor het openen van blikken

Sta je dan met je goede gedrag in de keuken. Je bent druk bezig met het eten voorbereiden als het lipje van een blik eten afbreekt. Of je erachter komt dat het blik überhaupt geen lipje heeft. Wat te doen als er geen blikopener in de buurt is? Probeer één van de volgende methoden.

Hoe open je een blik zonder blikopener?

Let op, doe wel voorzichtig. De volgende manieren om een blik te openen zonder een blikopener zijn effectief, maar zorgen er ook voor dat je sneller uitschiet en/of jezelf pijn doet.

Lepeltechniek

Een makkelijke methode om een blik te openen zonder blikopener is met behulp van een lepel. Houd het blik stevig vast en plaats de rug van de lepel tegen de bovenrand van het blik, net onder de lip. Oefen druk uit en beweeg de lepel heen en weer, waarbij je geleidelijk meer kracht zet. Herhaal dit proces op verschillende plekken langs de rand totdat het blik open gaat.

Schuurpapier of betonnen vloer

Als je toevallig schuurpapier of een ruw oppervlak zoals een betonnen vloer bij de hand hebt, kun je deze gebruiken om wrijving te creëren en het blik te openen. Plaats het blik op het ruwe oppervlak, houd het stevig vast en wrijf het blik heen en weer. Door de wrijving komt de bovenkant van het blik na verloop van tijd los. Wees geduldig en voorzichtig tijdens dit proces om te voorkomen dat je jezelf bezeert.

Gebruik van een schroevendraaier of mes

Een schroevendraaier of mes kan dienen als alternatieve gereedschappen om een blik te openen. Plaats de punt van de schroevendraaier of het mes tegen de binnenrand van de lip van het blik. Oefen voorzichtig druk uit en wrik de schroevendraaier of het mes naar beneden om het blik geleidelijk te openen. Werk langs verschillende punten op de rand van het blik totdat het volledig opengaat. Wees voorzichtig om verwondingen te voorkomen en bescherm je handen tijdens deze methode.

Gebruik van een steen of hamer

Als je in de buitenlucht bent of toegang hebt tot een steen of hamer, kun je deze gebruiken om het blik te openen. Plaats het blik op een stabiel oppervlak met de bovenkant omhoog. Gebruik de steen of hamer om voorzichtig op de bovenrand van het blik te tikken. Werk geleidelijk rondom de rand totdat de bovenkant loskomt. Wees voorzichtig bij het hanteren van de steen of hamer om ongelukken te voorkomen.

Wrijftechniek met een steen

Een andere methode die je kunt proberen, vooral als je je buiten bevindt, is de wrijftechniek met een steen. Zoek een steen met een glad oppervlak en een goede wrijving. Plaats het blik op een vlakke ondergrond en houd het stevig vast. Wrijf met de steen krachtig over de bovenrand van het blik, waarbij je constante druk uitoefent en heen en weer beweegt. Door de wrijving zal de rand van het blik langzaam slijten en uiteindelijk openen.

Gebruik van een schroef en een hamer

Als je een schroef en een hamer hebt, kun je deze combinatie gebruiken om het blik te openen. Draai de schroef in de bovenkant van het blik, net naast de rand. Zorg ervoor dat de schroef stevig vastzit, maar laat nog wel een stukje schroef uitsteken om grip te hebben. Gebruik vervolgens de achterkant van de hamer om de schroef te gebruiken als een hefboom om het blik langzaam open te wrikken. Werk rondom de rand van het blik totdat het volledig open is.

Gebruik van een schroef en tang

Een andere handige methode om een blik te openen zonder blikopener is met een schroef en een tang. Plaats de punt van de schroef tegen de binnenrand van de lip van het blik. Zorg ervoor dat de schroef stevig vastzit en laat een stukje schroef uitsteken om als hefboom te dienen. Gebruik de tang om stevige grip te krijgen op de schroef en oefen geleidelijk aan druk uit, terwijl je de tang naar beneden beweegt om het blik langzaam te openen. Werk zorgvuldig rondom de rand van het blik totdat het volledig opengaat. Wees voorzichtig om letsel te voorkomen en bescherm je handen tijdens het gebruik van de tang en schroef.

Gebruik van een betonnen stoep of muur

Als je in de buurt bent van een betonnen stoep of muur, kun je deze gebruiken om het blik te openen. Plaats de onderkant van het blik stevig tegen het betonnen oppervlak. Houd het blik stevig vast en wrijf het heen en weer terwijl je constante druk uitoefent. Door de wrijving zal de onderkant van het blik na verloop van tijd loskomen. Wees geduldig en voorzichtig om te voorkomen dat het blik wegglijdt of beschadigd raakt.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images