Bewezen: met dít maandsalaris ben je het gelukkigst

Het is een vraag die veel mensen bezighoudt: maakt geld nu wél of niet gelukkig? Als we een Belgisch onderzoek moeten geloven, zou een gemiddeld maansalaris al voldoende zijn.

Studie

Het was de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (HLN) die samen met marktonderzoeksbureau Ipsos onderzoek deed naar wat Vlamingen maandelijks zouden willen verdienen om zichzelf een gelukkig mens te kunnen noemen.

Wat bleek: jongvolwassenen (18-24) prijzen zichzelf gelukkig met een inkomen van €1800 euro per maand. Bij 35 tot 54-jarigen was dit €2339. Mensen die ouder zijn dan 54 gaven aan tevreden te zijn met €2140.

Uiteindelijk leidde dit tot een gemiddeld bedrag van € 2.117,- per maand. Of het hier om een bruto of netto bedrag gaat, is niet duidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk is het laatste het geval.

Cijfers

Verder kwam naar voren dat 86 procent van de deelnemers geld belangrijk vond in het leven. De meeste Vlamingen gaven hun eigen salaris gemiddeld een ‘6’. Meer dan de helft van hen was zelfs ontevreden over hun maandsalaris.

Bron: Cosmopolitan
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen