Thuis

Begin in maart je moestuin: zo moet je groenten voorzaaien

Als je een moestuin hebt, is maart dé maand om groenten voor te zaaien. Dat kan gewoon binnen, of – als je in het bezit bent van een kasje – buiten in de koude kas.

Ella Mae’s Tuinkalender: maart

De zon schijnt weer, de bloemen verschijnen en de bijen beginnen te zoemen. Maart roert zijn staart: je kunt al eventjes zonder jas buiten zitten én het vriest soms nog ’s nachts. Maar de echte wintermaanden zijn voorbij. Het is tijd om de tuin weer in te gaan! In Vriendin lees je deze week Ella Mae’s Tuinkalender met superhandige tips voor je tuin.

Ook leuk in maart: Hier kun je deze maand gratis plantjes ophalen

Voorzaaien: zo doe je dat dus

Courgette, tomaat, wortel, spaanse peper, pompoen, augurk en komkommer zijn allemaal groenten die makkelijk te zaaien en te oogsten zijn. Vriendin’s Ella Mae laat je in onderstaand filmpje zien hoe je dat stap voor stap doet. Ze heeft nog veel meer handige tuinvideo’s gemaakt, dus houd onze website goed in de gaten als je graag groenere vingers wil kweken. Zo leuk: ze maakt de filmpjes in haar eigen tuin. Want ja, op onze redactie groeit er niet zo veel.

Lees ook: Maak een mini-tuintje met vetplantjes

Voorzaaien: zo haal je zelf zaadjes uit tomaten en pepers

Je kunt ook zaadjes halen uit tomaten die je in de supermarkt kocht en erg lekker vindt. Ella Mae deed hetzelfde en laat in deze video zien hoe ze zaadjes haalt uit tomaten en Spaande pepers.

Reageer op dit artikel