Ontwerp Zonder Titel (79)

Airfryer-liefhebbers, opgelet: 5 dingen die je zeker wil weten

Wordt de airfryer bij jou ook meerdere avonden per week gebruikt? Dan wil je dit artikel zeker even lezen.

1. Niet te veel in één keer

Als je honger hebt, kan het gebeuren dat je de bak van de airfryer te vol maakt. Hierdoor kan de lucht minder goed stromen, waardoor je eten minder snel wordt gekookt.

2. Voorverwarmen

Er zijn verschillende meningen over het wel of niet voorverwarmen van de airfryer. De meeste airfryers warmen al vanzelf voor en hier hoef je dus geen apart programma voor te selecteren. Over het algemeen hoef je de airfryer dus niet voor te verwarmen (of het moet expliciet aangegeven staan op de verpakking).

3. Schoonmaken

Het is verleidelijk om nadat je maaltijd klaar is, direct te gaan eten en de airfryer te laten voor wat die is. Het wordt aangeraden om de airfryer na ieder gebruik schoon te maken. Niet alleen hygiënisch, maar anders zullen smaken blijven hangen en gaan mengen met nieuwe smaken.

4. Regelmatig keren

Net zoals met een normale frituurpan is het belangrijk om je eten zo nu en dan te keren. Dit geldt dus ook voor je maaltijden in de airfryer. Zo worden je snacks veel krokanter.

5. Gepaneerde maaltijd

Sommige gerechten kun je beter niet in de airfryer bereiden. Vaak levert dit namelijk veel rotzooi op. Denk bijvoorbeeld aan gepaneerde maaltijden. De plakkerige rand zal dan aan je mandje vastkleven en dit krijg je lastig schoon. Kies dus vooral voor producten zonder paneermiddel om rotzooi te voorkomen.

Lees ook: Déze 5 sterrenbeelden houden er niet van om hun eten te delen

Foto: GettyImages
Bron: Mentalfloss.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.