Niet voor de poes: 22 musthaves voor de echte kattenliefhebber

5x waarom je zo gelukkig wordt van een kat in huis

Voor kattenbaasjes zal het niet als een verrassing komen: een kat in huis maakt gelukkig. En wel om deze redenen.

1. Spinnen werkt rustgevend

Als je kat spint, doet hij dat op een bepaalde geluidsgolf die helend en therapeutisch kan werken voor mensen. Dit zou met name gelden voor je spieren en botten.

2. Goed voor je hart

Uit onderzoek is gebleken dat een kat het risico op een hoge bloeddruk kan verlagen en zorgen voor minder stress. Ook lopen kattenbaasjes minder kans om aan een hart- en vaatziekte of hartaanval te overlijden.

3. Trouwe vriend

Het dier is gezellig, wacht op je wanneer je thuiskomt en begroet je elke ochtend opnieuw. Hij of zij zal nooit een oordeel over jou vellen.

4. Ze leven in het nu

Heeft je kat honger? Dan eet hij/zij. Is het dier moe? Dan gaat hij/zij op zoek naar een plekje om te slapen. Hier kunnen wij mensen veel van leren.

5. Lekker kijken

Hoe leuk is het om naar je kat te kijken die heerlijk van het zonnetje geniet of schattig opgerold in een doos ligt te slapen. Alleen van dit aanzicht word je al vrolijk.

5. Niet te veel aandacht

Heb je even geen tijd voor je kat, dan is dat geen probleem. Hij of zij vermaakt zich prima zonder jou en zal niet klagen.

Tip van de redactie

Katten houden ervan om een krabpaal te gebruiken. Als je geen krabpaal in huis hebt, is de kans groot dat ze gebruik gaan maken van bijvoorbeeld je meubels. Naast krabben kan een krabpaal ook fungeren als slaap- en rustplek. De Krabpaal Luna voorziet je kat(ten) in al deze behoeften. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Libelle.be, Margriet