oven schoonmaken

Dat scheelt: déze 4 huishoudelijke klusjes kun je voortaan prima overslaan

Je zou misschien denken dat je nooit genoeg kunt schoonmaken in huis, maar toch is dit niet altijd waar. Deze huishoudelijke klusjes kun je voortaan prima overslaan.

1. Schone vaat afdrogen

Uit onderzoek is gebleken dat de schone afwas een stuk hygiënischer blijft wanneer je het gewoon aan de lucht laat drogen in plaat van met een theedoek afdroogt. De reden is dat theedoeken veel bacteriën bevatten.

2. Bed opmaken

Maak jij je bed altijd direct weer op zodra je eruit bent gestapt? Hier kun je beter mee ophouden. Niet alleen scheelt het je werk, ook is het een stuk hygiënischer om de lakens nog even verfrommeld te laten liggen. Op deze manier kan de warmte minder lang in bed blijven hangen, waardoor de kans op huisstofmijt afneemt.

3. Vaat afspoelen

Veel mensen spoelen hun vaat eerst af om een verstopte vaatwasser met etensresten te voorkomen. Toch blijkt dit niet veel nut te hebben. Uit onderzoek is geleken dat je vaat niet schoner wordt wanneer je het eerst hebt afgespoeld. Daarnaast kost het je onnodig veel tijd, water en energie.

4. Bovenkant van de keukenkasten schoonmaken

Wanneer je hoge keukenkastjes hebt, is de kans groot dat hier zich een laag met stof en vettigheid ophoopt. Je zou denken dat je deze om de paar weken schoon zou moeten maken, maar niets is minder waar. Leg er gewoon een paar oude krantenpagina’s bovenop. Op deze manier wordt de viezigheid makkelijk opgevangen. Nu hoef je alleen nog maar om de zoveel tijd de pagina’s te vervangen.

Lees ook: 10 slimme schoonmaaktrucs die je vast en zeker nog niet kende

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *