schoonmaken

10 slimme schoonmaaktrucs die je vast en zeker nog niet kende

Opruimkriebels? Met deze trucs ben je lekker snel klaar.

Karen van der Kruit, schoonmaakexpert bij Helpling (online platform voor het vinden van schoonmaakhulp), deelt haar tips.

1. Stofvrije radiatoren

Leg een vochtige theedoek op de grond, die voorkomt dat stof overal naartoe wordt geblazen. Zet vervolgens de föhn op de hoogste stand en blaas het stof tussen en achter de radiator richting de theedoek.

2. Weg met geurtjes

Last van een stinkende prullenbak? Dit komt doordat etensresten fermenteren, oftewel: het voedsel wordt afgebroken door bacteriën en schimmels. Gooi elke keer nadat je de zak vervangt een dun laagje kattenbakvulling op de bodem van de vuilnisbak voordat je een nieuwe zak erin stopt. Het grit neemt geur en vocht op.

3. Vriezer ontdooien

Haal ’s avonds de stekker van de vriezer eruit en vul hem met handdoeken. Laat de vriezer openstaan. Haal de natte handdoeken er de volgende ochtend uit en maak de vriezer schoon met een sopje van schoonmaakazijn (een emmer water gemengd met een kopje azijn).

4. Kussen in de wasmachine

Je kussen zit vol huidschilfers en zweet, een paradijs voor de huisstofmijt. Door je kussen te wassen op 60ºC, gaan de mijten dood. Stop hierna het kussen in de droger met een tennisbal. Door het stuiteren van de bal komt je kussen lekker opgeklopt uit de droger.

5 Haren in je tapijt

Haren van je huisdieren haal je gemakkelijk uit het tapijt door een handtrekker erdoorheen te halen. Hier blijven de haren achter hangen.

6. Stoffige lampenkamp

Kledingroller eroverheen en doei stof en pluisjes!

7. Glimmend roestvrij staal

Roestvrijstalen onderdelen in je keuken maak je snel schoon en glimmend met een doek en wat olijfolie.

8. Schone oven

Snijd een citroen in plakken, leg in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven op 200ºC. Citroen maakt aangekoekt vet zacht, waardoor het makkelijker te verwijderen is met een doekje.

9. Kalk verwijderen

Doe ’s avonds een vaatwas tablet in de wc en laat een nachtje intrekken. Zo kan de kalk goed losweken. Spoel ’s ochtends de wc door.

10. Wijn met scheerschuim

Rodewijnvlek in je tapijt? Spuit wat scheerschuim op de vlek. Spoel direct na met water, anders bleekt scheerschuim je tapijt uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen